home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Magyarországi újdonságok
Zvekán Péter
2019.10.29.
LXXIV. évf. 43. szám
Magyarországi újdonságok

Rúzsa Magdolna: Hazatalálsz — Ákos: Felemel — Tolvai Reni: Nem nem

Rúzsa Magdolna: Hazatalálsz

A vajdasági származású Rúzsa Magdi mára már Magyarország egyik legjelentősebb női előadója lett, aki most egy olyan pörgős dallal tér vissza, amelyhez egy igazán különleges hangulatú klipet is forgattak. A Hazatalálsz és a hozzá készült videó Magdi gyermek-, illetve fiatalkori emlékeit idézi fel.
 


 

„Nagy öröm volt számomra, hogy egy komoly filmes csapattal mehettem Kishegyesre és környékére. Személyesen mutathattam meg a számomra legkedvesebb helyeket, melyekről a koncerteken folyamatosan mesélek a közönségnek. Végre betekintést nyújthatok az emlékeim birodalmába, és a dalszövegeimben visszatérő momentumok képekben is megjelennek. A gyökerek, a gyermekkor fontosak számomra, az igazi feltöltődést jelentik időről időre” — mesélte Magdi a Magneotonnak.

A videót egyébként Varró Zoltán ötlete alapján Gráf Péter rendezte, és céljuk az volt, hogy minél jobban elkalauzolják a nézőket az énekesnő világában, azaz megmutassák, merre járt nap mint nap az iskolába, hova bújt el a világ elől, ha egy kis magányra vágyott, és honnan indult a karrierje. A szüleit, a gyerekkori barátait és Nikolt, Magdi legjobb barátnőjét is megkérték, hogy szerepeljenek a kisfilmben.

 

Ákos: Felemel

Mindenki nagy kedvence, a magyarországi énekesóriás négy év után új stúdiólemezzel állt elő, mely 2019. október 2-án jelent meg Idősziget címmel. A CD-változatban gazdag képanyaggal és egy 32 oldalas füzettel találkozhatunk, de természetesen a digitális zenei felületeken is elérhető az anyag. Az új korongon 14 szám kapott helyet: 10 vadonatúj szerzemény és 4 sikerdal a Hazatalál EP-ről, ez utóbbiak újrakevert, újramaszterelt formában hallhatóak. Ám a felvételek mellett egy különlegességet is tartogat az album: Ákos tizenhét éves lánya is bemutatkozik rajta, szerzőként és énekesként egyaránt.
 


 

„Évek óta dolgozunk ezeken a dalokon. Az első akusztikus gitáros demókat a szintirockturnénk kellős közepén rögzítettem 2013-ban” — emlékszik vissza az énekes. „Az Idősziget albumot komoly mérföldkőnek tartom: a címadó dalban minden benne van, amit erről a műfajról az elmúlt harminc évben megtanultunk. A Néma fohász az első szólólemezem akusztikus világába, a Csend leszek pedig a szintipopkorszakba repíti a hallgatót. Az Elhiszem zenéjét Anna lányom jegyzi, vele mindig nagy élmény együtt énekelni, és ezúttal a közönség is hallhatja az eredményt” — mesélte Ákos.

 

Tolvai Reni: Nem nem

Tolvai Reni szerint a Nem nem című szerzemény a felszabadulásról és az elszakadásról szól, rengeteg pozitív energiát közvetítve. Az énekesnő ezzel a dallal szeretne erőt adni mindenkinek, aki úgy döntött, hogy megszabadul a régi, rossz emlékeitől. A Rakonczai Viktor, Szabó Zé, Molnár Tamás alkotta hármas egy nagyon rádióbarát, fülbemászó zenét alkotott, melyhez egy különleges videóklip is készült, nem is akárhol. Reni ugyanis a Kanári-szigeteken forgatta le a kisfilmet, melyben a spanyol sivatagot elképesztő ruhakölteményekben hódítja meg.

„Ahogy a stúdióban felénekeltem a dalt, már láttam magam előtt a klip képi világát, ahogy a kopár helyszínen a főszereplő átmegy ezen a lelki átalakuláson. Fantasztikus forgatás volt, egyik kedvencem lett” — mesélte Reni a Magneotonnak.
 

 


A nyitóképen Rúzsa Magdi (cdn.nwmgroups.hu)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..