home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Magyarországi újdonságok
Zvekán Péter
2019.09.19.
LXXIV. évf. 37. szám
Magyarországi újdonságok

Berkes Olivér: Rólad szól — Kollányi Zsuzsi: Mátrix

Berkes Olivér: Rólad szól

Berkes Olivér egy feltörekvő, fiatal, magyar énekes, aki először a 2012. évi The Voice — Magyarország hangja című tehetségkutatóban tűnt fel, 2017-ben a Sztárban sztár show-műsorban, majd A Dal című eurovíziós válogatóban. Azóta több sláger is kötődik a nevéhez, de a lényeg, hogy dalainak hangszerelése ugyanúgy felismerhető, mint egyedi, bársonyos énekhangja. Olivér a nyarat egy igazi latin hangzású számmal zárja, mely a Rólad szól címet kapta.


„Hogy mi inspirált? Hát a nők!” — vágta rá saját szerzeményére az énekes, aki azt is elmesélte, hogy a szöveg — melynek magyar változatát Molnár Tamással együtt készítette — megalkotásánál egy romantikus irányvonalat követett. „A legújabb dalomban a latin életérzést kevertem a vággyal és az életigenléssel. A cél, hogy legalább egy apró mosolyt csaljon a hallgató arcára, ha pedig a lüktetéstől táncra is perdül, az már a non plus ultra” — tette hozzá.

Mint ahogy az szokás, ez a dal is kapott egy klipet, mely igazi nyári, vidám, szerelmes kisfilmre sikeredett, és a következőket mesélte róla Olivér a Magneotonnak: „Karcagi Dalmával nagyon könnyű volt együtt dolgozni, vérprofi a kamera előtt, és csodálatosan mozog, ezzel pedig engem is inspirált. A koreográfus, Kurucz Sanyi rengeteget segített abban, hogy néhány tánclépést én is elsajátíthassak.”

 

Kollányi Zsuzsi: Mátrix

Kollányi Zsuzsi éveken át dolgozott együtt Majkával. Egyrészt oszlopos tagja volt az élő zenekarának, másrészt alkalomadtán a hangját is kölcsönözte egy-egy Majka-dalhoz. Először tehát ilyen körülmények között találkozhatott vele a közönség, ám az igazi áttörést a Sztárban sztár című műsor hozta meg számára, hiszen egy egész ország szerette meg. Az akkori ismertségét megragadva Zsuzsi szinte állandóan előáll valami újdonsággal, most sincs ez másképp. Legújabb száma a Mátrix címet kapta, és az énekesnő a következőképp nyilatkozott róla a Magneotonnak:
 


„A Mátrix totálisan felnőtt tartalom. Mondanivalójában és képi világában egyaránt. Az olyan típusú érzelemről szól, amikor a partnered szervesen a másik feledet képezi, amikor megszűnnek az énhatárok. Az ilyen szerelemnek mindig csak végletei vannak, a dal ezekről a határokról szól. Szenvedélyről, őrületről, reményről, hibákról… és arról, hogy színezi ki fekete-fehér mindennapjainkat egy ilyen hurrikán.”

A szám szövegét Bartalos Jenő írta, akivel Zsuzsi már olyan felvételeket vitt sikerre, mint a Majkával közös Valahonnan vagy a Kowával és Begivel együtt rögzített Eszembe jutottál. Ezek a szerzemények összesen mintegy 40 millió lejátszást generáltak a YouTube-on. A Mátrix hangszerelésében Závodi Marcellel dolgoztak össze, aki aztán a videó rendezését is vállalta, egy nem megszokott látványvilágot létrehozva.


Nyitókép: Kollanyi Zsuzsi (37.sajto-foto.hu)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..