Magyarországi és észak-vajdasági együttes régiófejlesztési terv készül
Pannon RTV
2021.02.02.
LXXVI. évf. 4. szám
Magyarországi és észak-vajdasági együttes régiófejlesztési terv készül

Orbán Viktorral tárgyalt Budapesten Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a koronavírus-járvány kérdéséről is egyeztetett a magyar miniszterelnökkel.

A VMSZ vezetője szerdán Aleksandar Vučić szerb államfővel is tárgyal. A kettejük közötti megbeszélés egyik fontos témája a vajdasági határ-menti településeket érintő migrációs nyomás lesz. A Magyarország és Szerbia közötti határhelyzettel kapcsolatban pedig Pásztor azt mondta, hogy folyamatosan azért dolgoznak, hogy átjárható legyen a határ. A cél az, hogy azok a szabályok vonatkozzanak a két állam között utazókra is, mint azokra, akik a többi szomszédos országból lépnek be Szerbiába.

Magyarországi és észak-vajdasági együttes régiófejlesztésről tárgyalt Budapesten Pásztor István hétfőn. A VMSZ elnöke a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában a témával kapcsolatban elmondta, hogy Dél-Magyarország fejlesztése kapcsán figyelembe kell venni Észak-Vajdaság fölzárkózásának kapcsolódási pontjait is.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Készül egy dél-magyarországi makrorégiós fejlesztési elképzelés, ami nemcsak az egész dél-magyarországi térséget kell, hogy felölelje, hanem az észak-vajdasági térséget is. Akárhogy is, itt van az országhatár, mi egy térség voltunk és vagyunk gazdasági, szociális értelemben, együttműködés vonatkozásában.”

Pásztor István a jelenlegi járványhelyzetről is szólt. Elmondta, hogy csakis akkor térhet vissza minden a megszokott kerékvágásba, ha az emberek beoltatják magukat. Kiemelte, hogy amennyiben bizonyos gyártók oltóanyagára várnánk – amelyből kevés érkezik –, akkor évekbe telne a vakcinációs folyamat: „Arra bíztatok mindenkit, hogy gondolja ezt végig, és jelentkezzen minél hamarabb az oltás felvételére. Ne gondolkodjon azon, hogy melyiket választja. Amelyik éppen jön, azt vegye fel. Én így jártam, mert én a kínait vettem fel. Ám ha az orosz lett volna, vagy a Pfizer lett volna a rendelőben, akkor azt vettem volna fel. Szerintem mind hatásos, mind hatékony.”

Pásztor István szerdán a szerb köztársasági elnökkel egyeztet. A politikus elmondta, hogy a Majdányra és Rábéra nehezedő folyamatos migrációs nyomásról is beszélni fognak. A VMSZ elnöke szerint ugyanis tarthatatlan ez az állapot. Arra kell törekedni, hogy az érvényben lévő jogszabályok mentén megoldást lehessen találni a helyzetre.

Fényképezte: Pannon RTV

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Nemzetpolitika rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..