home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Magyarország: hatmillió maszk érkezett Kínából
MTI
2020.04.19.
LXXV. évf. 16. szám
Magyarország: hatmillió maszk érkezett Kínából

Hatmillió maszk és hárommillió kesztyű érkezett szombaton Kínából Magyarországra — közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel. A tárcavezető elmondta, mintegy ötvenszer fordultak a Wizz Air repülőgépei a Kínát Magyarországgal összekötő légihídon.

A társaság teljesítménye rendkívül fontos, hiszen gépei hozzák Magyarországra az egészségügyi védekezés sikere szempontjából kulcsfontosságú eszközöket — hangsúlyozta.

A maszkokat és a kesztyűket négy repülőgép hozta két kínai városból; a felszereléseket a központi raktárba viszik, miután elvégezték a vámolást és a minőségellenőrzést — tette hozzá.

A raktárból pedig kórházakhoz, illetve rendelőintézetekhez kerülhetnek — tájékoztatott a miniszter.

Elmondta azt is, az elkövetkező hetekben sok Wizz Air és más szállítógép fordul meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér betonján, hiszen még sokmillió maszkot és kesztyűt, illetve sok ezer lélegeztetőgépet fognak Budapestre hozni az eddig „leszerződött” mennyiségek alapján.


(Fotók: MTI/Árvai Károly/kormany.hu)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..