home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Magyarország gyorsabb, rugalmasabb határátkelést kér Ausztriától
MTI
2021.02.15.
LXXVI. évf. 6. szám
Magyarország gyorsabb, rugalmasabb határátkelést kér Ausztriától

Az osztrák határszigorítást követően a határátkelés gyorsabbá és rugalmasabbá tételét kéri Magyarország Ausztriától - ismertette a magyar külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az MTI-vel.

Szijjártó Péter elmondta: a járvány tombol Európában, minden európai állam próbálja védeni polgárai életét és egészségét, az oltások rendkívül lassú szállítása miatt pedig újabb és újabb szigorító és korlátozó intézkedéseket vezetnek be Európa-szerte. Ausztria az elmúlt hét közepén vezetett be egy olyan szigorítást, ami miatt az oda dolgozni járó magyar ingázóknak is komoly nehézségekkel vagy kellemetlenségekkel kell szembesülniük - fogalmazott.

Fotó: MTI/Borsos Mátyás

A miniszter a szigorítással indokolta, hogy hétfőn összeült azokkal a képviselőtársaival, akik a határmenti választókerületekben dolgoznak. Az egyeztetésen Ágh Péter, Barcza Attila, Hende Csaba, Nagy István agrárminiszter, V. Németh Zsolt, Vigh László és Hámori György, Kapuvár polgármestere vett részt, akikkel áttekintették a határmenti térségek helyzetét, és azt látták, hogy az első napok komoly fennakadásokat okoztak - mondta. Hozzátette: el kell ismerni hogy az osztrákok igyekeztek enyhíteni ezeken a nehézségeken, de még mindig több kellemetlenséggel jár ez az új szigorított rendszer a magyar ingázóknak, mint amelyekkel korábban kellett szembesülniük.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..