home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Magyarország Kormánya energia-veszélyhelyzetet hirdetett
(MTI)
2022.07.14.
LXXVII. évf. 28. szám
Magyarország Kormánya energia-veszélyhelyzetet hirdetett

A kormány energia-veszélyhelyzetet hirdetett és hét pontból álló intézkedési tervet fogadott el, ennek részeként augusztus 1-jétől a rezsicsökkentett gáz- és áramárat csak a lakossági átlagfogyasztás mértékéig biztosítja - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán a kormányifón.

A miniszter a kormánykabinetek vezetőinek ülését követően tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciók miatt Európa egészében drasztikusan emelkednek az energiaárak, gyakorlatilag Európa jelentős részén mára energiaválság alakult ki. Hozzátette: az elmúlt napokban az is világossá vált, hogy nagy valószínűséggel a jelenlegi állás szerint Európában nem lesz elég gáz az őszi és téli fűtési szezonra.

Közölte: a magyar családok és gazdaság energiaellátásának védelmére éppen ezért több más országhoz hasonlóan a magyar kormány is energia-veszélyhelyzetet hirdet és hét pontból álló intézkedési tervet fogadott el, amelyek augusztusban lépnek életbe.

A miniszter szerint a rendkívüli intézkedésekkel tudják biztosítani azt, hogy az országnak legyen elegendő energiája télen is, és a továbbiakban is fenntartható legyen a rezsicsökkentés.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..