home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Magyarország Got Talent-lázban ég!
Zvekán Péter
2015.03.03.
LXX. évf. 9. szám
Magyarország Got Talent-lázban ég!

A magyarországi adók annyi tehetségkutató műsort sugároznak, hogy én már azon is csodálkozom, hogy van ember, aki még nincs tőlük rosszul. Megasztár, Rising Star, X-Faktor, Csillag Születik és még sorolhatnám. Mindezt egy 10 milliós országban teszik, ami azért furcsa, mert időnként olyan érzésem van, hogy egyszerűen kiürült a tehetségek tárháza.

A tévés szakemberek azonban folyton arra a következtetésre jutnak, hogy még mindig szükség van ezekre a műsorokra, még mindig hasznot lehet húzni belőlük. Valószínűleg ezért döntött úgy az RTL Klub, hogy az X-Faktor helyett megpróbálkozik a Got Talenttel.

Ez egy olyan franchise, amely eddig már ötvennyolc országot hódított meg. A műsor ötlete az angol televíziós producertől, vállalkozótól és televíziós személyiségtől, Simon Cowelltől származik, aki ezzel megcsinálta az évszázad bizniszét. Az évek alatt olyan jogdíjakra tett szert, hogy az ép ésszel szinte fel sem fogható. Sokszor ő maga is részt vett a műsorokban, és kemény, mogorva stílusával, valamint a mindig egyforma stílusú és színű pólóival jellegzetes részévé vált a műsoroknak. 

A Got Talent pilotverziója az Egyesült Királyságban lett megvalósítva, ám az első igazi műsor, melyet már élőben sugároztak, teljes terjedelemben, az Egyesült Államokban lett bemutatva 2006-ban. Ez volt az America's Got Talent, mely az NBC-n volt látható.

Számomra azért furcsa, hogy a Got Talentot most Magyarországra hozzák, mert a műsor struktúrája nagyon hasonlít a Csillag Születikéhez. A lényeg itt is az, hogy bárki jelentkezhet, például zsonglőrök, táncosok, kutyaidomárok, énekesek, versmondók stb. Az első adások itt is főleg az inkább szórakoztató, mint művészi produkciókról szólnak majd, egy-két színvonalassal megfűszerezve, és lassan kiderül, hogy végül kik szerepelnek a döntőkben. Szóval láttunk már ilyet. Az viszont már érthetőbb számomra, hogy Magyarország miért vállalja ezt ilyen büszkén, és miért lehet sejteni, ki lesz az egyik zsűritag. Történt ugyanis, hogy az egykori Hip Hop Boyz-tag, Szűcs Zoltán a csapatával meghódította a briteket. Az Attraction nevű látványszínház 2013-ban indult a Britain's Got Talentben, és szinte egy pillanat alatt elkápráztatta a közönséget. Olyannyira, hogy végül meg is nyerte a versenyt.

Magyarországon tehát megnyitotta kapuit a Got Talent, már lehet is jelentkezni, a műsort viszont csak szeptemberben kezdik el vetíteni. Nekem mindezzel kapcsolatban csak egy kívánságom van, mégpedig az, hogy a műsor követhető legyen a YouTube-on is.

Itt térnék ki arra a nagyon furcsa jelenségre, hogy — az összes többi országgal ellentétben — Magyarországon a műsornak nincs YouTube-csatornája, melyen megtekinthetnénk a produkciókat. Ez azért volna hasznos, mert sokszor nem szívesen néznénk végig a teljes műsort, inkább csak az előadásokra vagyunk kíváncsiak. Kit érdekel a fellépők közti blabla? Jómagam így követem a világ legtöbb ilyen műsorát, azokban pedig még mindig megjelennek nagy tehetségek. S miután megnéztem, hogy mi a helyzet az Egyesült Királyságban vagy Amerikában, szívesen meghallgatnám a magyarországi produkciókat is, de nem tehetem. Legfeljebb valaki feltölt egy képet, közben pedig szól a zene. Könyörgök, HD-videót akarunk!

A lényeg, hogy ha tetszik, ha nem, jön a Got Talent, melynek teljes neve Hungary's Got Talent lesz. Ezt fogja nézni rengeteg ember hétről hétre, és fog szurkolni a kedvencének. Én pedig bízom benne, hogy van még annyi tehetség, hogy színvonalas előadások mérkőzzenek majd meg, és igazán remélem, hogy a YouTube-on HD-videó is lesz a fellépőkről.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..