home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Magyarkanizsa is csatlakozott az Egészséges Városok programhoz
2023.05.19.
LXXVIII. évf. 20. szám
Magyarkanizsa is csatlakozott az Egészséges Városok programhoz

Magyarország 1987 óta aktív résztvevője az Egészséges Városok programnak, amit az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai Regionális Irodája indított el. Az anyaországi települések mellett 2014 óta külhoni települések is bekapcsolódnak a programba. Szabadka, Topolya és Zenta mellett Magyarkanizsán is megalakult a koordinátori munkacsoport. 

–Meghívást kaptunk, eljöttünk és próbáltuk azokat a módszereket bemutatni, amelyekkel a helyi Egészséges Városok program jól tud működni. Mindenütt létre kell hozni egy irányító bizottságot, amelynek a munkájában nem csak az egészségügy vesz részt, hanem sok más terület is, ami ezt a programot társadalmivá teszi. Ugyanis az egészség megőrzésében és fejlesztésében sok mindenkinek van szerepe. A településeken élők javaslatait közvetítjük az önkormányzat felé, és próbáljuk segíteni, hogy ezek az elképzelések vagy igények megvalósuljanak. Jelenleg kilenc külhoni várossal van kapcsolatunk Székelyföldön és Vajdaságban – mondta De Blasio Antonio, az Egészséges Városok Kárpát-Medencei Egyesületének elnöke.

Az Egészséges Városok program magyarkanizsai irányító bizottságának a munkáját Dobó Ella koordinálja.

Forrás: Magyarkanizsa önkormányzatának hírszolgálata

Fotó: Németh Ernő

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..