home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Magyar újdonságok
Zvekán Péter
2023.12.01.
LXXVIII. évf. 47. szám
Magyar újdonságok

Tolvai Reni feat. LuvOli: Bántasz  — Peter Šrámek: Szeress, Istenem! — DR BRS x Király Viktor: Orsis — Moriones: Cirkuszosan

Tolvai Reni feat. LuvOli: Bántasz

2010-et írtunk, amikor Tolvai Reni megnyerte Magyarországon a Megasztárt, és azóta folyamatosan valamilyen újdonsággal jelentkezik. Emellett részt vett A Dalban is 2012-ben, 2016-ban és 2018-ban. Több sikeres kiadott lemez után most a 2024-beli korongjáról érkezett egy új szerzemény, a hozzá forgó klippel együtt, címe: Bántasz! Reni ebben napjaink egyik legégetőbb kérdését járja körül, mely nem más, mint a közösségi médiában történő bántalmazás. A dal különlegessége, hogy ezúttal Reni egy feltörekvő magyarországi rapperrel, név szerint LuvOlival dolgozott együtt, aki egyértelműen feldobta az újdonságot. A mindössze tizennégy éves srác először angolul, majd magyarul is megszólal. Maga a zene Tolvai Reni nevéhez fűződik, míg a szöveget az énekesnő mellett Bánki Beni, Fehér Holló és maga LuvOli írták.

 

Peter Šrámek: Szeress, Istenem!

A Király című sorozat zenei albuma már megjelent, melyről Péter Šrámek lassan, de folyamatosan adagolja a dalokat úgy, hogy azokhoz mindig forgat egy klipet. Ezúttal a korong egyik legmeghittebb száma kapott videót, a Szeress, Istenem! Az énekes esete nagyon érdekes, teljesen ráment ugyanis a Jimmy-vonalra. Nem csoda, hiszen hangja kísértetiesen hasonlít a Királyéra. Sokszor megfogalmazódik bennem, hogy mi lesz vele akkor, amikor lecseng a sorozat által felröppenő érdeklődés, de ez legyen a jövő kérdése. Az új klipben pedig egy csavart is észrevehet, aki szemfülesebb: a videó ugyanis abban a fóti templomban lett rögzítve, amelyben évtizedekkel ezelőtt Zámbó Jimmy Nézz le rám, ó, Istenem! című felvételének klipje is forgott.

 

DR BRS x Király Viktor: Orsis

DR BRS már megint nagyot alkotott. Magyarország feldolgozáskirálya ezúttal Orsi legnagyobb slágeréhez, a Ha lemegy a naphoz nyúlt, melyet teljesen átdolgozott. Az, hogy a szám nagyot fog menni, szinte biztos, hiszen ezúttal is a jól bevált módszert alkalmazta. Fogott egy slágert a ’90-es évekből, zeneileg éppen annyira dolgozta át, hogy azért még felismerhető legyen, a szöveget szövegírók segítségével teljesen átírta, majd hívott maga mellé egy (el)ismert énekest, aki ezúttal Király Viktor lett. Ebből született meg az Orsis, mely a Puskás Aréna szoborparkban debütált. A dal egy hangulatos koncertklipet is kapott, mely igazán áthozza azt, hogy milyen is egy igazi DR BRS-produkció.

 

Moriones: Cirkuszosan

Moriones gyerekkorában még őrült tudós szeretett volna lenni, de Avicii 2018-ban bekövetkezett halála kapcsán rádöbbent, hogy inkább zenével akar foglalkozni, és dallamokat fog feltalálni. Így is lett, hiszen az internet feltörekvő tehetsége végre bemutatta első videóklipjét, mely a Cirkuszosan című dalához készült.

Moriones (Bakos Kristóf) már több mint 25 000 követőt gyűjtött a TikTokon, és nem mellesleg ő a saját dalainak a zeneszerzője, a szövegírója és a producere is. A YouTube-on már látható az egészen furcsa hangzású srác videója, mely a cikk írásának pillanatában 38 000 megtekintésnél jár. Ez jelenleg nem egy hatalmas szám, de vegyük figyelembe, hogy ez még csak az első klipje.

Nyitókép: Wikipedia

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..