home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Magyar újdonságok
Zvekán Péter
2023.03.10.
LXXVIII. évf. 9. szám
Magyar újdonságok

Curtis: Topon vagyok — Lotfi Begi x Cecilia Gault: Heartbreak

Curtis: Topon vagyok

Megérkezett Curtis első dala 2023-ban. Ez a Topon vagyok, mely saját életére reflektál, és az előző szerzeményének a folytatása. Legutóbb a hiphopközeg népszerű stílusából merített, és cenzúrázatlanul állított görbe tükröt a magukról hamis, hedonista képet mutató rapperek elé. Ekkor dolgozott először a többszörös arany- és platinalemezes Kovács Norberttel, azaz SmiTHMUSiXszal, akivel közös daluk a Pezsgő Kaviár K*rvák volt. A felvétel a YouTube-on azóta már átlépte a 3,5 milliós megtekintést.

Curtis a következőket nyilatkozta az újdonsággal kapcsolatban: „A Topon vagyok igazából a Pezsgő Kaviár K*rvák folytatása, mivel a stílus és a mondanivaló is hasonló. Az az irányzat, amelyet Norbi képvisel a zenében, nagyon megfogott, és az első közös felvételünk is nagy siker volt. Itt az ideje, hogy ezt megismételjük, és komolyan felnyissuk a szemét a sok képmutatónak.”

Az újdonsághoz készített videóklip ezúttal is a nemzetközi hírnevű rendezőnek, Jimy J. Hollywoodnak köszönhető, aki ismét műalkotást hozott létre, teljesen rá jellemző, egyedi képi világával. Vizuális tekintetben a klip gazdagsága megkérdőjelezhetetlen, hiszen a képsorok között számos kirívó elem tűnik fel, igazi gengszterhangulatot idézve.

 

Lotfi Begi x Cecilia Gault: Heartbreak

A slágergyáros sztár DJ-producer, a magyarországi legenda, Lotfi Begi húszéves zenei pályafutásának fontos lépcsőfokához ért, először működött ugyanis együtt egy nemzetközi kiadóval, a Warner Music Grouppal, így legújabb dala annak gondozásában jelenik meg. A Cecilia Gault New York-i énekesnővel közösen készült Heartbreakben az egyik leghíresebb és legszebb magyar népdal, a moldvai csángó hagyományokból eredő Tavaszi szél dallama is felcsendül — igaz, csak nyomokban —, melyet magyarországi fellépése során a Queen frontembere, Freddie Mercury, de még a Guns N’ Roses énekese, Axl Rose is elénekelt.

Mindig fontos kérdés, hogy miként lehet Magyarországról a nemzetközi színtérre kerülni. Én úgy gondolom, kizárólag az a zene érvényesülhet, amely ránk, magyarokra leginkább jellemző, mi pedig szeretjük a melankolikusabb hangzást. Így a Heartbreak szerzésekor egy kifejezetten a magyar zenére jellemző egyetemes motívumot kerestem, gyönyörű népdalunkra, a Tavaszi szélre pedig tökéletesen illik ez a leírás. A felvételbe pedig, úgy tűnik, beleszeretett a világ egyik legnagyobb kiadója, a Warner Music Group is!” — meséli Lotfi Begi, akihez mindig is közel állt a műfaj.

A Heartbreak a magyar hallgatóság számára is meglepetés és újdonság, hiszen vadiúj köntösben hangzik el ez az ősi dallam, amelyhez egy moziszerű, a felvételhez hasonlóan világszínvonalú videóklip is készült LeHo Legacy rendezésében. A kisfilm párhuzamosan forgott New York és Budapest helyszínein, tehát ez egy igazi multikulturális csemege a hallgatóság számára, mind látványban, mind zenei világban.

Nyitókép: rap.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..