home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Magyar újdonságok
Zvekán Péter
2019.10.19.
LXXIV. évf. 41. szám
Magyar újdonságok

Animal Cannibals & Siska Finuccsi: Ez nekem fáj —  Compact Disco: Világom — THA SHUDRAS: Hívjál barátnak 

Animal Cannibals & Siska Finuccsi: Ez nekem fáj 

Az Animal Canniblas összefogott Siska Finucsival, hogy görbe tükröt tartsanak a mai pop- és rapdaloknak. Így a zene szándékosan sablonos, olyan, amelyben a szöveg annyira nem is számít. A hozzá készült klip is ilyen, van benne minden, ami klisé és gagyi. S hogy erre miért volt szükség? A trió a következőképp vélekedik:

„Angol tudósok szerint a popdalok 67%-a a szerelemről szól. Ezzel nincs is gond. Ez az arányszám a rapzenére a kezdetekben nem volt igaz. Manapság azonban szinte csak romantikus témájú rapmuzsikák kapnak helyet a magyarországi médiában, a közönség pedig zabálja őket. A rapzenének megvan az az egyedi tulajdonsága, hogy a rengeteg eldarált duma elbírja, hogy egy picit mélyebb gondolatok és mondanivaló alkossa a szöveget.”
 

 

Compact Disco: Világom 

Az ismert szintipopduó, a Compact Disco ezúttal egy igazi slágerrel állt elő, mely hangzásvilágában bárhol megállná a helyét. Az újdonság a Világom címet kapta, mely dinamikus és romantikus is — legalábbis tematikában. A dalt ismét a duó tagjai írták, név szerint Pál Gábor és Walkó Csaba, ám a klipet ezúttal a menedzserük rendezte.

A számhoz készült videóról ezt nyilatkozták: „A klip a történetét tekintve egy road movie. A kisfilm szereplői egy középkorú házaspár, mely a szürkeséget hátrahagyva egy napon át csak a mának él. Sokan éreztük már azt, hogy a mindennapi verkli tekerése helyett egy kis időre kiszakadnánk egy spontán napra. A klip azt szeretné megmutatni, hogy a szerelem nem csak a húszéveseké, igenis minden korosztály megélheti ezeket az érzelmeket. A »Te vagy a világom« refrén ennek szól.”
 


 

THA SHUDRAS: Hívjál barátnak 

THA SHUDRAS... Ismerősen cseng? A csapat országosan a 2014. évi X-Faktor televíziós műsorban vált ismertté, Tóth Gabi mentorálásával a verseny 5. legjobb együttese lett. A fiúk azóta főleg angol dalokat írnak, mint a Play My Game, ám most egy magyar nyelvű számmal robbannak be az őszbe!

A frontember, Molnár Tibor, alias Trap Kapitány, és Redenczki Áron, vagyis Mechanic Man (a zenekar DJ-e) közös szerzeményében a rock mellett ezúttal az elektronikus elemek is felfedezhetőek. Ez sem jellemző rájuk, mint ahogyan a klipben való megjelenés sem. Korcsok Renátó rendezte a videót, melyhez a BrodyLand adta a helyszínt. Mint említettem, szokatlan módon, maszkírozás nélkül indul a klip, de nem kell sokat várnunk, a refrénre megérkezik a jellegzetes megjelenés, arcfesték, kalapok és a már jól ismert maszkok — azaz indul a zúzás!
 


 


Nyitókép: Tha Shudras (Cdn.nwmgroups.hu)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..