home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Magyar népmesék és szimbólumok
(vas)
2013.03.13.
LXVIII. évf. 11. szám
Magyar népmesék és szimbólumok

Szabadkán tartott előadás-sorozatot Pap Gábor művészettörténész

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar immár második alkalommal szervezte meg Pap Gábor művészettörténész és irodalmár előadás-sorozatát az Óvóképző Karon, illetve a Politechnikai Iskolában.
— Pap Gábor előadásait már tavaly novemberben is nagy érdeklődéssel fogadták a hallgatók, és sikerére való tekintettel újból ellátogatott hozzánk — mondta dr. Máté Petrik Emese szervező, egyetemi tanár.
A magyar népmesékről és a magyar történelem szimbólumrendszeréről szóló előadásokra a középiskolai és az egyetemi hallgatókon kívül Vajdaság majdnem minden részéről érkeztek vendégek, a többi között Magyarkanizsáról, Adáról, Topolyáról, Kupuszináról, Bácskertesről, Zentáról, Királyhalomról, Bácsfeketehegyről is. A hallgatók egy tantárgyból sem kaptak pluszpontot az előadásokon való részvételért, mégis rendszeresen látogatták őket — jegyezte meg a tanárnő. A négynapos, díjmentes rendezvénysorozat témái szorosan kapcsolódtak a hallgatók tanulmányaihoz, de Pap Gábor körüljárt olyan kérdéseket is, amelyek még nem szerepelnek a tantervben.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..