home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Magyar miniszterelnöke van Szlovákiának
2023.05.15.
LXXVIII. évf. 19. szám
Magyar miniszterelnöke van Szlovákiának

Az Eduard Heger vezette kabinet bukása után, a szeptember 30-ára kitűzött előrehozott választásokig, Szlovákia történetében most először, hivatalnokkormány irányítja az országot, melynek élén, szintén először, egy magyar miniszterelnök áll majd.

A most kinevezett, 46 éves Ódor Lajos eddig a szlovák központi bank alelnöki posztját töltötte be. Ismertetője szerint politikájának a középpontjában a béke, a szakértelem, a jövő, az összefogás és a szolgálat áll majd.

A beiktatási ceremónián Zuzana Čaputová államfő gratulált az új kormány tagjainak. A kormány összetétele kapcsán megjegyezte, egy tarka és színes, az ország értékeit jelképező kabinet állt össze.

Forrás: ma7.sk, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..