home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Magyar fiatal az 58. London International Youth Science Forumon
Magyar Innovációs Szövetség
2016.08.22.
LXXI. évf. 34. szám
Magyar fiatal az 58. London International Youth Science Forumon

75 ország, közel 430 fiatal tudós-jelölttel képviseltette magát a londoni Forum-on, Magyarországról Kormányos Gergő, a 23. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjazottjai lehetett jelen.

2016. július 27. és augusztus 10 között a London International Youth Science Forum (LIYSF) immár 58. alkalommal került megrendezésre. A programok helyszínéül az Imperial College of London szolgált. Magyarországról egy fiatal vett részt a diákfórumon, Kormányos Gergő, aki a Magyar Innovációs Szövetség által rendezett, 23. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen második helyezést ért el „Photorhabdus molekuláris biokontroll” című pályamunkájával. Gergő a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumban érettségizett.

A fórum alaphangját az UNESCO tudományos részlegének elnöke, Romain Murenzi professzor adta meg lelkesítő beszédével. A fiatalok számos tudományos előadáson vehettek részt, melyet neves tudósok, professzorok, Nobel-díjasok tartottak. Sokat tanulhattak a fúziós energiáról, az emberi szövetekről és azok felépítéséről, betekintést nyerhettek az építészet és a mérnöki munka nehézségeibe és szépségeibe, valamint a látványos kémiai kísérletek sem maradhattak le az előadások színes palettájáról. Megismerkedhettek a londoni egyetemi rendszer működésével, a laborlátogatások által pedig az angliai kutatói munkával. A diákok lehetőséget kaptak az oxfordi és cambridge-i egyetemek meglátogatására.

A résztvevő fiatalok prezentálhatták kutatásaikat, eredményeiket a The Science Forum Bazaar elnevezésű eseményen egy poszter segítségével. A kiállítókat egy 5 tagú, tudósokból, szakértőkből, fiatal doktorokból álló zsűri pontozta. A nap legeredményesebbjei a FameLab LIYSF keretein belül mindenki előtt bemutathatták munkájukat.

A fiatal kutatók meglátogathatták a Science Museum-ot, a National History Museum-ot, ezen kívül programon volt a London Wetland Centre, a Rolly-Royce és a The Alexander Fleming Museum is. Szakértők segítségével ismerhették meg a múzeumok tárgyainak múltját és titkait, így első kézből kaphattak olyan információkat, melyekkel az eddigiek során talán még könyvekben sem találkozhattak. A kötetlen programok sorát gazdagította a Stonehenge, a Buckingham-palota, a Hampton Court Palota, valamint egyéb angliai látványosságok meglátogatása is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..