home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Magyar Életfa díj Fehér Kálmánnak, Skrabány Viktornak és Balassa Juliannának
Az MTI alapján
2015.01.08.
LXX. évf. 1. szám
Magyar Életfa díj Fehér Kálmánnak, Skrabány Viktornak és Balassa Juliannának

Odaítélték a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség (VMMSZ) által alapított életmű- és pályadíjakat, melyeket a magyar kultúra napjának délvidéki központi ünnepségén adnak át

A szövetség aranyplakettjével ismerik el Lezsák Sándor költő, tanár, politikus, az Országgyűlés alelnökének munkásságát — olvasható a VMMSZ közleményében, melyet csütörtökön juttattak el az MTI belgrádi tudósítójához.

Magyar Életfa díjjal tüntetik ki Fehér Kálmán költőt, írót, műfordítót, Skrabány Viktor festőművészt és Balassa Julianna nyugalmazott általános iskolai tanárt.

A VMMSZ plakettjével jutalmazzák az ABC&T képzőművészeti csoportot, Égető Éva és Kiss László művelődésszervezőt, valamint a népihímzés-szakkört vezető Fenyvesi Margitot.

Az elismeréseket a magyar kultúra napjának délvidéki központi ünnepségén adják át január 16-án Zentán. Az eseményen beszédet mond Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Dudás Károly, a VMMSZ elnöke és Lovas Ildikó író, a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács politikusa. Az ünnepségen fellép többek között Csizmadia Anna Junior Prima díjas népdalénekes.

Szabó Attila felvételein a Magyar Életfa díjasok: Fehér Kálmán, Skrabány Viktor és Balassa Julianna

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..