home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Mágikus Aranykapu-évzáró
Józó Mónika
2014.07.01.
LXIX. évf. 27. szám
Mágikus Aranykapu-évzáró

Az adai Aranykapu Művelődési Egyesület minden évben Szent Iván napján tartja meg évzáró ünnepségét. A nyári napfordulóhoz kapcsolódó Keresztelő Szent János ünnepének előestéjén tüzet gyújtanak, amelynek mágikus, egészség-, szerelemvarázsló és tisztító ereje van. A hiedelem szerint aki ezen az estén átugorja a tüzet, az egészséges marad, meggyógyul, és a boldogság sem kerüli el.

Az immár tizenhatodik alkalommal megszervezett évzáró rendezvénynek ezúttal a lóversenypálya melletti csűr adott otthon. Felsorakoztak az Aranykapu énekesei, táncosai és muzsikusai, s számot adtak mindarról, amit az elmúlt évben tanultak.

Az egyesület énekesei sikeresen szerepeltek a Durindó és a Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőn. Az utóbbiról egy arany-, két ezüst- és három bronzéremmel tértek haza. A csoport énekesei közül az évzáró közönsége Lepár Krisztina, Jepurszki Dorina, Lajkó Edina, Kiss Boglárka és Lepár Emese énekét hallgathatta meg, valamint színpadra lépett a Pántlika és a Rokolya énekkórus is. Az Aranycitera vetélkedőn sikeresen szereplő, és a Szólj, síp, szólj! versenyen egy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet szerző muzsikusok is megmutatták, mit tudnak. Kis Kővágó Patrik hegedült, Bognár Ivett és Lepár Emese citerázott, a Pengető citerazenekar összeállítása után pedig Halápi Gábor és Lepár Krisztina közös citerás-énekes produkcióval kedveskedett a jelenlevőknek. Az ünnepi műsort a Kőketánc-győztes Kopogtató tánccsoport és a Pöttöm csoport közös táncos összeállítása zárta, amelyhez a talpalávalóról a Juhász Zenekar gondoskodott. Az évzáró műsor különlegessége, hogy ilyenkor köszönetet mondanak azoknak az önkénteseknek és oktatóknak, akik egész évben segítették az egyesület munkáját, tanították, támogatták az énekes, táncos és hangszeres csoportokat. Jelképes ajándékkal köszöntötték Virág Mihály kosárfonót, Istenes Irént, a Tökéletes tökételes nap megálmodóját és szervezőjét, Halápi Gábort, a citerások oktatóját, Lepár Krisztinát, az énekesek tanítóját, Sóti Zsuzsannát és Jaramazov Klementinát, a táncosok segítőjét, valamint Resócki Roland táncoktatót.

Az évzáró műsort hagyományosan a szentiváni tűz átugrása követi. Boldizsár Kornél vezetésével az évzáró előtt bemutatkozó Lovasíjászok gyújtották meg a tüzet, amelyet aztán minden bátor gyermek és felnőtt átugorhatott, így varázsolva egészséget és szerelmet a következő évre.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..