home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Magával ragadó kiállítás játék babákból
Borbély Tivadar
2016.10.13.
LXXI. évf. 41. szám
Magával ragadó kiállítás játék babákból

A muzslyai falunap és templombúcsú alatt a Muzslyaiak Klubjában hagyományosan megrendezendő úgynevezett közös kiállítás keretében a helybeli Tadein Margit jóvoltából mintegy harminc kézzel varrott, magyar és szerb népviseletben pompázó játék babát tettek közszemlére.

Tadein Margit több éve oszlopos tagjai a muzslyai Nők Klubjának. A helybelieken kívül Vajdaság-szerte felismerik, ő ugyanis az a kedves, mosolygós asszony, aki egy-egy eseményen magyar viseletbe öltözve köszönti a vendégeket. Ezzel a különleges és egyedi hobbival négy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni, amikor egy közeli ismerősétől játék babát kapott ajándékba. Ekkor támadt az az ötlete, hogy a babát felöltözteti, mégpedig hagyományos népviseletbe.

Mivel a családnak, a rokonoknak, barátoknak és a Nők Klubja tagságának megtetszett az ötlet, a babák száma mára harmincra gyarapodott. Érdekességnek számít, hogy a játék babák azoknak a személyeknek a nevét viselik, akiktől ajándékba kapta őket.

Az idei rendezvény volt az első olyan kiállítása, amelyen az összes alkotását meg lehetett tekinteni. A szép számban megjelent látogatókat a Margitka és a Jovanka Broz nevet viselő babák nyűgözték le.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..