home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Macskafogó
Martinek Imre
2021.10.04.
LXXVI. évf. 39. szám
Macskafogó

Harmincöt évvel ezelőtt, azaz dátumra pontosan 1986. október 2-án mutatták be Magyarországon a magyar mozik minden idők egyik (azóta is) legnépszerűbb magyar animációs filmjét, a Macskafogót.

Mint ismeretes, a magyar—német—kanadai koprodukcióban készült bűnügyi filmvígjátékot Ternovszky Béla rendezte, producere Kunz Román volt, a forgatókönyvet Nepp József írta, a zenéjét pedig Deák Tamás szerezte. A mozifilm Pannónia Filmstúdió gyártásában készült és a MOKÉP forgalmazásában jelent meg. A rajzfilm nagy sikert aratott Magyarországon, majd később külföldön is. 2007. december 20-ára készült el a folytatása, a Macskafogó 2. — A sátán macskája című 2D-s számítógépes animációs film. A rajzfilmet digitális változatban újították fel, 2018. szeptember 12-én mutatták be. Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A (rajz)film ma is nagy, pontosabban töretlen népszerűségnek örvend. Mi több, egyes mondatrészei egyenesen szállóigévé lettek. Aki pedig nyitott szemmel jár-kel a lüktető fővárosban, alkalmasint magukkal az újra megfestett karakterekkel is találkozhat. Hol itt, hol ott.

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..