home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Mačković Martin bronzérmes
(T. T.)
2013.08.21.
LXVIII. évf. 34. szám
Mačković Martin bronzérmes

A Palics Evezősklub tagja, Mačković Martin a szerbiai válogatott színeiben a nyolcas tagjaként bronzérmet szerzett a litvániai junior evezős világbajnokságon.

Az érem a palicsi klub szempontjából is óriási jelentőségű, mivel a klub története során ez az első világbajnoki érem, amit a klub evezősei szereztek. A klub csaknem százéves fennállása alatt számtalan versenyzője került be a válogatottba, akik kitűnő eredményeket értek el és több érmet nyertek a nemzetközi regattákon, Balkán- és Európa-bajnokságokon, világbajnoki érem azonban eddig még nem jött össze.
A Palics Evezősklub tagjai sikeresen szerepeltek Mohácson, az 50. Duna Kupa elnevezésű nemzetközi versenyen, melyen a szerbiai evezősök mellett horvátországi és magyarországi versenyzők is rajthoz álltak. Első helyen végzett Patyi Éva (junior egypárevezős), az Ana Miković, Milica Stanbolija pionír kétpárevezős egység, Purucki Emese és Patyi Éva az újvidéki Danubius két tagjával felnőtt négypárban, Milica Stanbolija, Papp Sarolta és Aleksandra Zubelić két mohácsi evezőssel kiegészülve pionír kormányos négyesben, Papp Sarolta és Patyi Emma (serdülő kétpár), Patyi Éva (felnőtt egypár), Patyi Emma és Patyi Éva a Danubius versenyzőivel kiegészülve junior négypárban, Papp Sarolta serdülő egypárban, az Aleksandra Zubelić, Nina Zubelić, Ana Miković, Milica Stanbolija, Tóth Takács Valentina összetételű pionír kormányos négyes, Papp Sarolta pionír egypárban és Purucki Emese, Patyi Emma, Aleksandra Zubelić két eszéki evezőssel kiegészülve kormányos serdülő négyesben. Ezüstérmet Patyi Emma (serdülő egypár), Patyi Emma és Patyi Éva (junior kétpár), valamint Bajári Viktor (pionír egypár) szerzett, a dobogó harmadik fokára az Aleksandra Zubelić, Nina Zubelić pionír kétpár evezős egység, Tóth Takács Valentina (tanuló egypár), Patyi Gábor (serdülő egypár), Purucki Emese (serdülő egypár), a Nagykanász Dávid, Bajári Viktor, Ágoston Roland, Patyi Gábor, Aleksandra Zubelić (kormányos) összetételű serdülő négypár és a Nagykanász Dávid, Ágoston Roland alkotta serdülő kétpárevezős egység állhatott föl. Patyi Éva a regatta legsikeresebb külföldi versenyzőjének bizonyult, a Palics Evezősklub az összetett rangsorban a 4. helyen végzett.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..