home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Ma van az idősek világnapja
Kartali Róbert
2018.10.01.
LXXIII. évf. 39. szám
Ma van az idősek világnapja

Október 1-je az idősek világnapja. Ilyenkor világszerte fokozott figyelmet fordítanak a korosabb korosztályra.

Ebből az alkalomból Szabadka főterén bemutatkoztak a városban tevékenykedő illetékes szervezetek és intézmények, melyek az idősek védelméért, illetve a korosodó személyek életének megkönnyebbítése érdekében dolgoznak.

Különféle egészségügyi vizsgálatok voltak elérhetőek, a nyugdíjasoknak alkalmuk volt megmérni koleszterin- és vércukorszintjüket, vérnyomásukat, illetve információkat is gyűjthettek arról, hogy melyik szervezet milyen segítséget tud nyújtani.


A szerző felvételei

— A fiatalabb generáció mindig hálával kell hogy tartozzon az idősebbeknek, nekik köszönheti a létét, ezért idősebb korukban nem szabad megfeledkezni a szülőkről, nem szabad elhanyagolni őket, hiszen ők adtak életet a mai fiataloknak, illetve nevelték fel őket — nyilatkozta a főtéren dr. Nenad Ivanišević, a Gerontológiai Központ igazgatója. Mint mondta, egy telefonhívásra vagy egy látogatásra mindig lehet időt szakítani. A rendezvény megnyitóján Ric Gábor, a Caritas szabadkai igazgatója és Ilija Đukanović, a szabadkai városi tanács egészségüggyel és szociális kérdésekkel megbízott tagja is köszöntötte a résztvevőket.

A rendezvény szervezője a Caritas szabadkai szervezete, társszervezője pedig a helyi Gerontológiai Központ volt. Rajtuk kívül a főtéren képviseltette magát a Vöröskereszt, a szabadkai városi Szociális Munkaközpont, a nyugdíjas-egyesület, a Szabadkai Gyógyszertárak, a Szabadkai Közegészségügyi Intézet, a Szabadkai Egészségház, a Munkarokkantak Szabadkai Egyesülete és a Kolo Srpskih Sestara nevű egyesület is.


Tekintse meg az esemény képgalériáját is:▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..