home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Ma van a szerb egység, a szabadság és a nemzeti zászló ünnepe
2021.09.15.
LXXVI. évf. 37. szám
Ma van a szerb egység, a szabadság és a nemzeti zászló ünnepe

Belgrádban tartják a központi rendezvényt Stefan Nemaja szobránál.

A szerb egység, szabadság és a nemzeti zászló napját ünneplik ma Szerbiában és a Boszniai Szerb Köztársaságban. Tavaly vezették be ezt az állami ünnepet.

1918-ban ezen a napon törték át a szaloniki frontot. A lakosokat arra kérték, hogy házaikra helyezzék ki a nemzeti zászlót. Országszerte és a koszovói szerb közösségekben is ünnepségeket szerveznek.

Belgrádban tartják a központi rendezvényt Stefan Nemaja szobránál. A tervek szerint több útvonalon vonulnak majd oda az ünneplők. Fél hatkor díszsortüzet adnak le a Kalemegdanról, majd a lakosokhoz szól Aleksandar Vučić, szerb államfő, Porfirije, szerb pátriárka és Milorad Dodik, a Bosznia-hercegovianai Államelnökség szerb tagja.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..