home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Lövöldözés Mladenovacon – elfogták az elkövetőt
2023.05.05.
LXXVIII. évf. 18. szám
Lövöldözés Mladenovacon – elfogták az elkövetőt

Nyolcan meghaltak, tizennégyen pedig megsebesültek, amikor május 4-én, csütörtökön késő este egy férfi automata fegyverből rálőtt az emberekre a Belgrád melletti Mladenovacon – közölte a szerbiai közszolgálati televízió (RTS).

A szerbiai közszolgálati televízió helyszíni beszámolója szerint a férfi egy autóból adta le a lövéseket az iskolaudvarban összegyűlt fiatalokra azt követően, hogy korábban vitába keveredett velük, majd továbbhajtott, és két környékbeli faluban is véletlenszerűen lőtt rá a járókelőkre. Először a Mladenovachoz tartozó Dubona faluban lövöldözött, majd Malo Orašjében és Šepšinben. Egy rendőr és annak testvére is meghalt a támadások során.

A szerb belügyminiszter terrorcselekménynek minősítette az esetet. Az elkövető ellen elfogatóparancsot adtak ki, a rendőrség lezárta a területet, ahol a 21 éves férfi feltételezhetően rejtőzködött, helikopterekkel és hőkamerákkal is zajlott a keresés.


Fotók: Tanjug

Május 5-én, péntek reggel jelentette be a szerbiai belügyminisztérium, hogy elfogták azt a fiatal férfit, aki gépkarabéllyal lőtt le nyolc embert és további tizennégyet megsebesített a Belgrád melletti Mladenovacon és környékén. Az információk szerint az elkövető túszt is ejtett, egy taxisofőrt, akit arra kényszerített, hogy kocsijával tovább vigye.

A 21 éves U. B.-t a tett helyszínétől mintegy 60 kilométerre délre, Kragujevac környékén fogták el nyolc órányi hajtóvadászatot követően, amelyben a szerb belügyminisztérium több mint 600 tagja vett részt.

A sérülteket a belgrádi Szerbiai Klinikai Központba, a Dragiša Mišović Klinikai Kórházi Központba és a smederevói kórházba szállították. Egy 21 és egy 23 éves súlyos sérültet az éjszaka folyamán megműtöttek, de az életük továbbra is veszélyben van. A lakosságot arra kérték, adjanak vért, mert a kórházba szállított sérülteknek szükségük van rá.

A vérontás mindössze két nappal azt követően történt, hogy egy belgrádi általános iskolában egy hetedikes diák lelőtte nyolc társát és az iskolaőrt, illetve megsebesített további hat tanulót és egy tanárt.

A szerb elnök és a kormány rendkívüli sajtótájékoztatót tart 10 óra 30 perces kezdettel. A két nappal ezelőtti és a mostani tragédia kapcsán szólnak Szerbia polgáraihoz.

Forrás: MTI, Szerbiai RTV, Vajdaság Ma, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..