home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Lovári nyelvű szentmise és közösségek szentségimádása a kongresszus csütörtöki programjában
MTI
2021.09.09.
LXXVI. évf. 36. szám
Lovári nyelvű szentmise és közösségek szentségimádása a kongresszus csütörtöki programjában

Lovári nyelvű szentmise és közösségek szentségimádása is szerepel a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) csütörtöki programjában.

A Hungexpón a reggeli ima után John Onaiyekan nigériai bíboros tart katekézist. Ezt Mary Healy amerikai teológus, a Pápai Biblikus Bizottság tagjának tanúságtétele követi.

A fél 12-kor kezdődő szentmisén liturgikus keretek között első alkalommal hangzik el a lovári nyelvű mise. A Le Devleske (Istennek) című, a szentmise állandó, a hívek által énekelt részeit tartalmazó zenemű létrejöttét Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek felkérésére Lakatos György hegedűművész koordinálta, a zeneszerző Oláh Patrik Gergő.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A délutáni fakultációk között szerepel Székely János szombathelyi megyés püspök előadása a cigánypasztorációról és Massimo Camisasca, a reggio emilia-guastallai egyházmegye püspökének Az olasz papok vértanúsága a 2. világháború után című előadása.

Délután a Széll Kálmán téren és az Örs vezér terén felállított missziós színpadon koncertek, tanúságtételek várják az érdeklődőket.

Egész nap vásár lesz a Szent István-bazilika előtti téren, illetve a NEK párhuzamos programjaként a téren tartják a Szent István-könyvhetet, a keresztény könyvkiadók seregszemléjét.

Este hét órától a Szent István-bazilikában az országban működő nagyobb közösségek, lelkiségi mozgalmak tartanak közös, kétórás szentségimádást, amelyen gregorián dallamok, taizéi dalok és népszerű dicsőítő énekek hangzanak el.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..