home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Lőrincz Tamás olimpiai bajnok
Tóth Tibor
2021.08.03.
LXXVI. évf. 30. szám
Lőrincz Tamás olimpiai bajnok

A birkózástól az olimpia után visszavonuló Lőrincz Tamás olimpiai bajnok. A harmincnégy éves, ceglédi illetőségű birkózó a kötöttfogásúak 77 kilogrammos döntőjében 2:1-re nyert a kirgiz Akzhol Makhmudov ellen. Lőrincz a döntőig vezető úton marokkóit, japánt és iránit utasított maga mögé, a döntőben pedig a huszonkét éves kirgiz ellenfelét múlta felül. Lőrincz Tamás a magyar birkózósport huszadik olimpiai aranyérmét nyerte.

Szőke Alexnek nem sikerült megszereznie a 3. helyet, mert a 97 kilogrammos súlycsoport bronzmérkőzésen technikai tussal kapott ki a lengyel Tadeusz Michaliktól.

Lőrincz Viktor döntős a 87 kilósok kategóriájában, miután az elődöntőben fölényes, 9:2-es győzelmet aratott az egyiptomi Mohamed Metwally felett. A magyar versenyző az olimpiai bajnoki címért az ukrán Zsan Belenyuk ellen lép szőnyegre.

Lőrincz Tamás (fotó: MTI/Illyés Tibor)


Szőke Alex

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..