home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Lezárult a nyilvános vitasorozat az MNT kulturális stratégiájának tervezetéről 
Kartali Róbert
2023.11.30.
LXXVIII. évf. 48. szám
Lezárult a nyilvános vitasorozat az MNT kulturális stratégiájának tervezetéről 

Ma tartották meg az utolsó nyilvános vitát Szabadkán a Magyar Nemzeti Tanács által kidolgozott Vajdasági magyar kulturális stratégia tervezetéről. Az első állomás Zombor volt, majd Ada és Törökkanizsa után Szabadkán zárták a négyállomásos vitasorozatot, melynek keretében a vajdasági magyar kulturális intézmények és szervezetek képviselői véleményezték a 2024 és 2029 közötti időszakra vonatkozó terjedelmes, 410 oldalas dokumentumot.

A jelenlévőket Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke köszöntötte, majd a dokumentumot Hugyik Richárd, az MNT Végrehajtó Bizottságának kulturális ügyekkel megbízott tagja, Lovas Ildikó, az MNT Kulturális Bizottságának elnöke, valamint Rigó Pál Zsófia, az MNT alelnöke vezette fel vitára. Szabadkán 25 hozzászóló fejtette ki a véleményét a stratégia tervezete kapcsán, a négy helyszínen pedig összesen mintegy 70 véleményezés hangzott el. A stratégiához online is hozzá lehet szólni, az MNT hivatala ma éjfélig várja az észrevételeket az office@mnt.org.rs e-mail-címen.

A nyilvános vitáról szóló bővebb összefoglalónkat lapunk következő számában olvashatják.

Fényképezte: Kartali Róbert

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..