home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Levélben köszönti a külhoni magyar iskolák tanárait és diákjait a nemzetpolitikai államtitkár
2020.08.28.
LXXV. évf. 35. szám
Levélben köszönti a külhoni magyar iskolák tanárait és diákjait a nemzetpolitikai államtitkár

Tanévkezdés alkalmából levelet intézett a Kárpát-medence magyar oktatási intézményeinek diákjaihoz és tanáraihoz Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

A levélben az államtitkár úgy fogalmaz: az idei év a kialakult járványhelyzet miatt eltért az eddigi tanévektől, hiszen egy hosszú, megpróbáltatásokkal teli időszak után a pedagógusok, a diákok és a szülők most szeptemberben találkozhatnak újra az iskola falain belül.

Kiemeli: a nemzet olyan, mint a család, amelyet a tagjai tartanak össze, majd hozzáteszi: közös érdemünk, hogy ezt a családot a járványhelyzetben sem hagytuk széthullani. „Nincs olyan települése, közössége nemzetünknek, amelyhez az elmúlt tíz évben valamilyen módon az anyaország ne jutott volna el” – emeli ki.

Felidézi: „2020. augusztus 20-án avattuk fel a budapesti Kossuth téren az Összetartozás Emlékhelyét, amely falán valamennnyiünk településneve őrzi, hogy mi magyarok vagyunk, összetartozunk, a minket összekötő szálak elszakíthatatlanok.”

Levele zárásaként az államtitkár arra kéri a külhoni magyar pedagógusokat, szülőket és diákokat, hogy legyenek segítői és támaszai egymásnak a jelenlegi nehéz időszakban, majd jó egészséget és kitartó munkát kíván mindnyájuk számára a 2020–2021-es tanévre.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..