home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Let me entertain you!
Gyurkovics Virág
2015.06.29.
LXX. évf. 25. szám
Let me entertain you!

Egy kicsit nyers, egy kicsit udvariatlan, egy kicsit hiú, stílusa mégis lehengerlő, dalai pedig energikusak, könnyedek, fülbemászóak. Ambivalens személyiség, akinél a kemény külső érzelmes bensőt takar. Igen, ő Robbie Williams, az egyik legnépszerűbb mai előadóművész, aki június közepén Szerbiában járt.

Robbie Williams több mint hetvenmillió eladott lemezzel a háta mögött az elmúlt húsz év legsikeresebb brit előadóművésze. A Let me entertain you tour, 2015 eddigi szólókarrierjének legnagyszabásúbb koncertsorozata, melynek keretében Szerbiát sem mulasztotta el meglátogatni. Robbie június 17-én Belgrádban, az Ušće szabadtéri színpadán adott koncertet több ezer ember előtt, akinek gondtalan hangulatát még az eső sem rontotta el.

A kötelező — negyedórás  — csúszás után Robbie előbb a kivetítőn szólította meg közönségét, mely természetesen már „tűkön ült” a nagy izgalomtól, majd Williams a Let me entertain you! című slágerrel valósággal berobbant az esti fények közé, és elkezdődött a belgrádi koncert. A szenzációs belépő után egy-egy zeneszámot az előadó kommentje, bemutatkozás, a közönséggel folytatott kommunikáció követett.

Saját magáról első körben mindössze annyit tartott fontosnak elmondani, hogy pályafutását a ’90-es években, a Take That zenekarban kezdte, majd következett egy kemény időszak, amikor ivott és drogozott is, de azóta tiszta, most pedig szólókarriert folytat, és egy „fucking famous” milliárdos. Hm. Bármilyen furcsán hangzik is ez a mondat Európának ezen a felén, az ő szájából, illetve abban a fényűzésben paradox módon valahogy mégis teljesen elfogadhatónak tűnt.



Robbie Williams a koncerten a színes zenei kínálatából pop-, dance- és rockslágereket adott elő, sőt, volt köztük swing stílusú, illetve néhány igazi meglepetés is elhangzott a különleges vizuális show-elemekkel fűszerezett bulin. A közönség nagy része végigtáncolta az estet, habár aki igazán nagy partira számított, annak csalódnia kellett, mert inkább a balladaszerű zene kapott nagyobb hangsúlyt. A popsztár azt is elmesélte, hogy kislányának — mielőtt elindult volna a fellépésre — megígérte, elénekel neki egy dalt.

Az est legbájosabb momentuma kétségkívül az volt, amikor Williams videotelefonon felhívta a lányát, hogy bemutassa neki a belgrádi barátait, és esti mese helyett elénekelje neki a Twinkle, Twinkle, Little Star című dalt. A közös éneklés után Robbie fia is „kapott” egy slágert, majd az édesapa lépett színpadra, így a közönség már valóban családi közelségben érezhette az est sztárját. A koncert legboldogabb rajongója valószínűleg Ana volt, az a 22 éves lány, akit Robbie egy „magányos” pillanatában felhívott a színpadra. Ő volt ugyanis az a szerencsés fiatal hölgy, aki az áttáncolt zeneszám után megölelhette Robbie Williamset. Mindenki másnak be kellett érnie a zenével és a show-val, valamint az előadóművész pozitív kisugárzásával, mely — Robbie legnagyobb meglepetésére — remek kölcsönhatásban áramlott a színpad és a nézőtér között.

Miért szeretik ennyire Robbie Williamset a rajongók? Hát mert a smink mögött egy kivételesen szerethető figura rejlik, aki a teljesen hétköznapi érzelmeket és hangulatokat húsz év előadói pálya után is hitelesen közvetíti.

Aki elszalasztotta volna a brit előadóművész belgrádi koncertjét, az augusztus 10-én Budapesten, a Sziget Fesztivál első napján még pótolhatja a lemaradását. Let him entertain you! 


Olvasd el a szerző adatlapját is!
Gyurkovics Virág

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..