home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Lesre futott a sportriporter
(K. F.)
2014.06.01.
LXIX. évf. 22. szám
Lesre futott a sportriporter

Kínos. Mi több, nemcsak a „szereplők” részéről, hanem a sporttársadalom szempontjából is lehangoló az az eset, amelynek a kezdetét 2008 augusztusára vezethetjük vissza. Hogy mi történt ekkor, az még mindig nem derült ki, de egy dolog bizonyos: ifj. Knézy Jenő ismert tévériporter valamilyen formában, erősebben vagy gyöngébben, de ütött. Azaz még ez sem teljesen biztos... Merthogy a csaknem hat évvel ezelőtti történet az egyik bíróságról a másikra vándorol, és még nincs vége.

Az ismert tévés (édesapja, idősb Knézy Jenő, a mindenki által kedvelt sportriporter, aki a Jó estét, jó szurkolást! köszöntéssel kezdett minden focimeccs közvetítésébe) jelenlegi munkahelyén, a köztelevízióban nem nyilatkoznak az ügyről, mondván: nem kommentálják kollégájuk bírósági ügyét, az a két félre tartozik. A bulvársajtó viszont széltében–hosszában igyekszik „kivesézni” a kínos esetet. Voltaképpen a sok kiszínezett történetből lehet összeállítani egy olyan képet, amelynek a valóságtartalmát gyakorlatilag csak a néhány szereplő ismeri.

De mi is történt valójában? A bírósági periratok alapján rekonstruálható eset a következő. Ifjabb Knézy Jenőt 2008 augusztusában jelentette fel (immáron volt) felesége azzal, hogy férje megverte, fejbe rúgta, eltörte az állkapcsát. Az eset után Bartal Gyöngyi, a feleség kihívta a rendőrséget, ők pedig a mentőket. Az asszony esetében a rendőrség súlyos testi sértést állapított meg. A későbbiek során ez a vádpont „mérséklődött”, az orvosszakértői véleményt is aggályosnak találták, hiszen a sértett aznap este nem volt hajlandó bemenni a mentősökkel a kórházba, csak másnap vettek tőle látleletet. Hogy a helyzet még bonyolultabb legyen: az inkriminált estén megjelent a helyszínen a feleség édesapja is, aki később szintén feljelentést tett Knézy ellen, mondván: őt is megütötte a veje.

A lényeg, hogy úgy tűnt, a riporter ügye a bíróságon „már” 2011-ben megoldódik: tíz hónapnyi felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Igen ám, de a felek fellebbezése ezt a döntést megsemmisítette, és a bíróság új tárgyalást rendelt el. Az idén áprilisban erre is sor került. Knézyt ezúttal már csak hat hónapra ítélték el. A sportriporter azonban fellebbezett... Szóval az ügy tovább bonyolódik, a bulvármédia és a pletykát kedvelő közönség nagy örömére. A riporter barátai szerint egyébként Knézy rendkívül rossz lelkiállapotban van, nem tudják, miként vészeli át ezt az esetet. (Mondjuk, meg lehetett volna előzni, akkor most nem lennének vívódásai.) A rossz lelkiállapot abból is adódhat, hogy az idei labdarúgó-világbajnokság közvetítői stábjából a köztévé „törölte” a riportert, nem utazhat tehát Brazíliába. Ez a szakmai oldala. Másrészt viszont a három volt feleségétől, illetve élettársától született tizenhét és tizennégy éves fia, valamint a hétéves lánya sem lehet büszke híres, vagy immáron elhíresült papájára.

Az ügy érdekessége, hogy már régen elfelejtette volna mindenki a hat évvel ezelőtti eseményeket, ha Knézy bocsánatot kért volna nem éppen úriemberhez méltó magatartásáért. Ezt maga a volt feleség védőügyvédje jelentette ki a sajtónak. A riporter azonban, úgy tűnik, erre nem volt, és nem is hajlandó. Pedig — sportnyelven szólva — a jelek azt mutatják, hogy lesre futott, és büntetőt rúgnak ellene...

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..