home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Lerövidítik a karanténkötelezettség idejét Magyarországon
2022.01.13.
LXXVII. évf. 2. szám
Lerövidítik a karanténkötelezettség idejét Magyarországon

Felnőtteknél 7 nap lesz a karantén, ami tünetmentesség esetén, negatív koronavírusteszttel 5 napra rövidíthető. Az oktatásban is 5 napra csökken a karantén ideje, és az csak az oltatlanokra fog vonatkozni - jelentette be Gulyás Gergely.

A magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette azt is, hogy február 15-től Magyarországon az minősül oltottnak, aki megkapta a harmadik oltást, illetve azok, akik hat hónaptól nem régebben kapták meg a második oltást.

Kiemelte, hogy ettől a naptól a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá alakul. Hozzátette, hogy a harmadik oltást a második vakcina után négy hónappal már fel lehet venni, de hat hónappal utána már kötelező lesz, ahhoz, hogy érvényes maradjon az oltási igazolvány.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Emellett Gulyás Gergely ma megismételte Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerdai bejelentését - február elsejétől hat termék árát hatóságilag rögzítik Magyarországon, ezt követően a tavaly október 15-i áron kell árulni ezeket a boltokban és üzletekben. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón pontosított - az élelmiszerárstop a kristálycukorra, a búzafinomlisztre, a napraforgó-étolajra, a sertéscombra, a csirkemellre és a 2,8 százalékos zsírtartalmú tehéntejre vonatkozik.

Március 10-én választják meg az új államfőt Magyarországon - jelentette be Gulyás Gergely a Kormányinfón. A magyar Országgyűlés ülésszaka február 21-én kezdődik, és március 10-én zárul, aznap választják meg az új államfőt. Magyarországon a köztársasági elnököt a parlament választja meg. A Fidesz-KDNP jelöltje a posztra Novák Katalin.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..