home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Lengyelországi választások: Közel 100 százalékos feldolgozottság
2023.10.17.
LXXVIII. évf. 41. szám
Lengyelországi választások: Közel 100 százalékos feldolgozottság

Parlamenti választásokat tartottak Lengyelországban, melyen a parlament alsóházának (szejm) 460 képviselőjét, valamint a felsőház (szenátus) 100 tagját választják meg.

A választási bizottság hétfő este közreadott, a szavazatok közel 100 százalékos feldolgozottságán alapuló részeredményei szerint a jelenleg kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) pártnak 35,61 százalékos, a fő ellenzéki erőnek, a Polgári Koalíciónak (KO) pedig 30,51 százalékos a támogatottsága. A harmadik helyen a szavazatok 14,42 százalékával a szintén ellenzéki Harmadik Út (Trzecia Droga) áll.
A mostani adatok szerint átlépi még a parlamenti bejutási küszöböt a voksok 8,56 százalékával az Új Baloldal (Nowa Lewica), valamint a nemzeti radikális és újliberális pártok szövetsége, a Konföderáció (Konfederacja) is, amely 7,15 százalékon áll.

A hivatalos végeredmény és az ezen alapuló mandátummegosztás a nap folyamán várható.

 

Forrás: MTI

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..