home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Lengyel otthon brooklyni loft hangulatban
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2021.05.19.
LXXVI. évf. 18. szám
Lengyel otthon brooklyni loft hangulatban

Ezúttal egy loft hangulatú házat mutatunk be, mely Lengyelországban található. Kortárs loftnak is nevezhetjük, mely a stílus és az ipari lakberendezés izgalmas keveredése.

Ez az izgalmas ötvözés New Yorkból kezdett elterjedni a XX. század végén. Lényege a közfalak nélkülözése az otthonunkban, és ezáltal a terek összekapcsolása. Általa többnyire praktikus és szórakoztató megoldások születnek. Különleges a fekete vasgerenda a mennyezeten, mely építészetileg nagyon hasznos elem, és látványnak sem utolsó.

A stílust leginkább azok kedvelik, akik vonzódnak a minimalista és az ipari jellegű kialakításhoz. Látszólagos rusztikus felületeket vonultat fel, és érdekesen ötvözi a fehérrel a sötét színeket, mint amilyen a fekete, a szürke és a barna. Mindezen felül az ipari esztétika jól harmonizál a loft kialakítása során szívesen használt növényekkel, szerves anyagokkal és bútorokkal. Ezzel a megoldással a kialakított terek tágassá válnak, egyszersmind össze is kapcsolódnak, valamint könnyedek és hívogatóak.

Látható, hogy a gerendák, az oszlopszerkezetek, a hatalmas ablakkeretek fémből vannak, és egységesen markáns színt kaptak, mégpedig a feketét. Az igazi gyári hangulatot tovább erősítik a jól megválasztott, izgalmas lámpatestek, melyek helyi megvilágításként funkcionálnak.

A sötét, ipari elemek hibátlan ellentéte a nyers padló és a világos fa, az ajtók is ilyen anyagból készültek, valamint a bútorok is — így születik meg a sikkes, elegáns stílus az egyszerűség jegyében.

Ne menjünk el szó nélkül a takarókon, függönyökön, párnákon, puffokon használatos szövetek gazdagsága mellett sem, a gyári hangulatot ugyanis nagyrészt ezek az elemek finomítják és puhítják. Érdekességként kiemelhetőek továbbá az étkezőasztalt körülvevő különböző székek, melyek egyedisége különleges, vidám hangulatot eredményez.

A konyha látványossága a légies konyhasziget, mely kerekeken oda gurítható, ahol szükség van rá. Mind a konyhában, mind pedig a fürdőszobában ugyanaz az elv érvényesül — az egyszerűség és a letisztultság.

A földszinti lakórészből lépcső vezet fel az egy légterű galériára. Itt található a háló, melynek leglátványosabb eleme a baldachinos faágy és az azzal harmonizáló gerendázat a mennyezeten. A szépítkezőasztal is légies stílusban készült, mellette egy kis társalkodóval a szoba sarkában. Az emeleti hálószobát hatalmas, kétszárnyas ajtó választja el a fürdőtől, mely ugyancsak nem szűkölködik helyben. A fürdőszobában is — a letisztultság elvét követve — a fehér/szürke fal és csempe dominál. Érdekessége a kádat kívülről körülölelő, fából épített keret, a fából készült mosdótartó komód, a hatalmas ablakok, melyeken át áramlik a fény, még tágasabbá téve a helyiséget.

A loftos terekben használatos megoldások könnyedén átalakíthatóak, illetve megújíthatóak, ezáltal mindig frissesség, dinamizmus nyújtható a környezetnek. A terek tágassága a meghittség kellemes érzetét nyújtja, valamint egyfajta szabadságot ad.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..