home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Lendületes műsorokkal és a legjobb zenékkel indítja a nyarat a Petőfi Rádió
MTVA
2022.06.08.
LXXVII. évf. 23. szám
Lendületes műsorokkal és a legjobb zenékkel indítja a nyarat a Petőfi Rádió

A hazai fesztiválok legjavát és a nemzetközi zenei színtér nyári újdonságait szállítja az éteren keresztül egész nyáron a Petőfi Rádió. A rádiócsatorna a vakáció időszakára kiválasztott, „Dobd be magad a nyárba” szlogenjéhez hűen később kezdi a reggeleket, de korábban tűzi műsorára a legnépszerűbb party mixeket és már pénteken elindítja a hétvégét.

A nyári pörgéshez igazodó zenei- és műsorkínálattal várja hallgatóit június 7-től a Petőfi Rádió. Az ébredezést most is Varga Gergő indítja, 5 órakor a Hajnal Petőfivelben, majd 6:30 és 10:00 között Bekker Dávid és Nagy Natasa veszik át tőle a stafétát a Petőfivel a reggelben, ahol nyári slágerek, dalpremierek, aktualitások, nyereményjátékok és fesztiválbeszámolók várják a hallgatókat. A délelőtti órákban, egészen ebédidőig a hétvégék jól ismert hangja, Habóczki Máté ül mikrofon mögé, aki a Hétköznap Petőfivelben arról gondoskodik, hogy a meleg időben is gördülékenyen és vidáman teljen a munka. Minden hétköznap, 12 és 13 óra között elindítja a „Boldog Órát”, amikor csak a legjobb hazai slágereket játssza a közönségnek. Kora délután, 13 és 16 óra között nyári témákkal és hangulattal robog tovább a Petőfi Délután Meggyesi Gábor vezetésével, majd a munkából távozókat 18 óráig a Hazafelé Petőfivel kíséri haza Szikora Tamással, aki egészen 20 óráig marad a mikrofonnál, új generációs üzenetküldő műsorával a kétórás Petőfi Üzenőfallal.

Hétfőtől csütörtökig 20 és 21 óra között a hazai popkulturális életet támogató műsorral, a Mezgerélővel jelentkezik Mencseli Dóra, Fekete László és Szente Katica. Dalpremierekkel, koncert-, mozi-, színház- és kiállításajánlókkal, valamint európai zenei kitekintővel. A műsor stábja tudósít a legnagyobb hazai fesztiválokról is: ott lesznek a VOLT-on, a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozón, a Balaton Soundon, az EFOTT-on, a Campus Fesztiválon, a Művészetek Völgyében, a Paloznaki Jazzpikniken, a Szigeten, valamint a STRAND-on, ami a SZELEKTRIK dj-verseny eredményhirdetésének helyszíne lesz. A nyár utolsó heteiben pedig a Szegedi Ifjúsági Napokon és a BME Egyetemi Napokon búcsúzhatnak a Petőfi Rádió hallgatói a fesztiválszezontól.

Változik a Petőfi Elektrik, a rádióadó Csáki Attila vezetésével készülő elektronikus zenei mixműsora is. Az élő mixek 21 és 22 óra között készülnek, mindennap más-más zenei stílussal. A nyári rezidencia Sixztahközreműködésével indul és egész nyáron hallható lesz. Kedden DJ Gozth, szerdán Ian Autorun, csütörtökönJummodaddy, pénteken Yeromos a rezidens. Hétköznap esténként 22 és 23 óra között egy-egy guest mix, Masterclass néven kerül adásba; az első vendég DJ Meta lesz. Szombaton elsőként Sanfranciscobeat ésGábor Kraft párosa indítja szettjét, 22 és 23 óra között pedig DJ Spike lesz a lemezjátszóknál, és folytatódik aSZELEKTRIK dj-verseny, valamint After mixeket is hallhat a közönség. 23 óra és éjfél között Peter Sharphozza el a legjobb mixeket.

Hétköznap éjféltől egy óránt át egy órás jazzválogatás, a Petőfi Jazz szórakoztatja a műfaj kedvelőit, majd jön a Nagy Magyar Éjszaka, amelyben éjjel 1 és hajnali 5 óra között megszakítás nélkül csak magyar előadók zenéi szólnak.

Szombaton és vasárnap Faragó Jankával ébredhetnek a Petőfi Rádió hallgatói a Petőfittben, amelyben reggel 6 és 10 között az egészségtudatos életmód, a helyes táplálkozás, a mozgás és a sport témái játsszák a főszerepet.  

Júniustól már a pénteki adások is a hétvégére hangolnak: Szilágyi Zsolt pénteken, szombaton és vasárnap 10 és 13 óra között friss zenei információkkal és nyári hangulattal várja a hallgatókat a Petőfi Hétvégében. 13 és 16 óra között pénteken, szombaton és vasárnap Majoros Rita vezetésével indul a Petőfi Szieszta, majd követi őt Csáki Attila és a Petőfi Chart, a Petőfi Rádió „slágerlistája”  16 és 18 óra között Az esti órákat a Petőfi Dance nyitja, majd a rádió szlogenjével összecsengő Dobd be magad a nyárba! következik, ami pénteken és szombaton 19 és 20 óra között kizárólag nyári zenékkel szórakoztatja a közönséget. Szombaton este 8 órától a Petőfi Rádiő főszerkesztője, Dominik Zsolt egyórás önálló műsorral jelentkezik Petőfi Iránytűcímmel, amelyben a hét legfrissebb zenéit mutatja meg, vasárnap azonos időben pedig a Petőfi Iránytű Extrában az underground műfajok újdonságaié lesz a főszerep.

Vasárnap este 6 órától a Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódó műsort, 7 órától a Hammerworld rockzenei műsorát, 8 órától pedig Nagy Feróval a Petőfi Rock zenés magazinműsort hallhatja a Petőfi Rádió közönsége. Majoros Rita zenés sportműsora, a Válogatott szintén vasárnap, 21 órától kerül adásba, ami után a Hét Lemeze, majd az Akusztik című egyórás zenei műsorok következnek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..