home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Lelkesen készülődnek a feltámadás ünnepére a törökbecseiek
Zséli Ágnes
2021.03.30.
LXXVI. évf. 12. szám
Lelkesen készülődnek a feltámadás ünnepére a törökbecseiek

Törökbecsén nagytakarítást szerveztek az Assisi Szent Klára-templomban, hogy húsvétra, a kereszténység legnagyobb ünnepére tiszta, díszes legyen a bánáti település központjában lévő istenháza és annak környéke.

Egyébként a bánáti falu egyházközössége szükség szerint évente több alkalommal is végez templomtakarítási akciót, ezért, ahogyan az már megszokott, önkénteskedő hívekben most sem volt hiány. Az asszonyok a templomban és a virágoskertben, míg a férfiak az udvarban szorgoskodtak.

Az 1809-ben épült Assisi Szent Klára-templom épületén az elmúlt időszakban több tatarozást is végeztek. Nemrégiben fejezték be a 2016-ban szigetelt falak belső részének vakolását, és folyamatban van a torony bádogszerkezetének a teljes felújítása is. Mellár József, a törökbecsei Assisi Szent Klára-, valamint az aracsi Szent István király templom egyházközösségének plébánosa megjegyezte, hogy az udvarban felgyülemlett épülettörmelék kihordására éppen ezért volt szükség, csakúgy mint a műemlékvédelem alatt álló épület belső takarítására.

Az előírt egészségügyi szabályzatokkal összhangban az idén az ünnepi szertartásokat mindkét templomban megtartják. A nagycsütörtöki esti szentmise, az utolsó vacsora miséje, az aracsi Szent István király templomban délután fél 5-kor, míg az Assisi Szent Klára-templomban este 6 órakor kezdődik. Nagypénteken a központban délután 3-kor, az aracsi templomban pedig fél 5-kor tartanak liturgiát. A nagyszombati húsvéti vigília az aracsi Szent István király templomban este 6 órakor, az Assisi Szent Klára-templomban pedig este 8-kor lesz. Húsvétvasárnap az aracsi templomban reggel 8-kor, míg a törökbecsei templomban a híveket délelőtt 10 órakor várják az ünnepi szentmisére.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..