home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Leijla a legszebb
ÁBRAHÁM Viola
2006.10.04.
LXI. évf. 40. szám

08-02-1.jpg - Szabó AttilaAz idei nyár sem múlhatott el szépségverseny nélkül Palicson. Augusztus 12-én rendezték meg a fürdővárosi Kisvendéglőben. Ezúttal a tavalyi negyedik helyezett, Leijla Elby került ki győztesen a megmérettetésből. Nevének a különös hangzásáról, a szépségverseny részleteiről é...

08-02-1.jpg - Szabó Attila
Az idei nyár sem múlhatott el szépségverseny nélkül Palicson. Augusztus 12-én rendezték meg a fürdővárosi Kisvendéglőben. Ezúttal a tavalyi negyedik helyezett, Leijla Elby került ki győztesen a megmérettetésből. Nevének a különös hangzásáról, a szépségverseny részleteiről és jövőbeli terveiről beszélgettünk el vele.
* Különleges neved van, a hangzásából nyomban kihallani, hogy se nem magyar, se nem szerb. Voltaképpen milyen eredetű?
- Arab származású vagyok, ezért van olyan szokatlan hangzása a nevemnek. Édesapám Líbiában született, édesanyám pedig idevalósi magyar. Hatéves koromig éltünk Líbiában, majd édesanyám kívánságára Palicsra költöztünk. Sajnos, apukámmal nem tölthetek sok időt, mert Líbiában dolgozik, s évente csak kétszer-háromszor látogat haza. De amikor velünk van, mindig arabul beszélget az öcsémmel és velem, hogy ne felejtsük el az anyanyelvünket. Magyarul csak azután tanultam meg, miután ideköltöztünk, de a szerb nyelvet is igyekszem elsajátítani, sőt az angolt is.
* A szépségversenyen előnyben voltál a többiekkel szemben. Korábban modellként is dolgoztál már?
- Mivel a tavalyi szépségversenyen is részt vettem, valamennyi előnyt élveztem a többi lánnyal szemben, de csak az idei verseny óta lépek fel többet divatbemutatókon. Korábban is felkeresett néhány modellügynökség, de akkor nem fogadtam el a felkérésüket.
* Hogyan zajlott le a szépségverseny?
- Augusztus 12-én, szombaton este volt a vetélkedő napja, de már csütörtökön megkezdődtek az előkészületei. A Jezero Szállóban helyeztek el bennünket. Itt töltöttünk három napot. Csütörtökön volt a ruhapróba, pénteken és szombaton pedig a koreográfiát tanultuk. Közben ismerkedtünk a lányokkal, több új barátság szövődött közöttünk, néhány személlyel azóta is tartom a kapcsolatot - avat be Leijla az előzményekbe.
A verseny első menetében a Yes menyasszonyiruha-szalon esküvői ruháit öltöttük magunkra, és azokban vonultunk fel. A második műsorszámban ki-ki személyesen is bemutatkozott, a kedve szerint választhatta meg, hogy mely oldaláról, vagyis abban, amiben véleménye szerint a legjobb: volt, aki rajzolt, táncolt, énekelt, de olyan is akadt, aki szavalt. Én egy arab táncot jártam el a közönségnek. Végül a Fara butik varrodájában a Marija Šabiæ tervei alapján készült gyönyörű alkalmi ruhákat mutattuk be.
* Mi alapján értékelt, mit vett figyelembe a zsűri?
- A bizottság azt figyelte, hogy mennyire vagyunk magabiztosak és nyitottak, de sokat számított az is, hogy milyen produkciót mutattunk be, fontos volt, hogy az minél kreatívabb, ötletesebb legyen.
* Milyen érzés volt, amikor elhangzott a neved, hogy te vagy a legszebb? Sok lány álmodozik erről...
- Természetesen mindenki úgy indul egy szépségversenyen, hogy ő szeretne a legszebb lenni. Én is így voltam ezzel, de mivel több gyönyörű lány is részt vett a versenyben, nem lehettem biztos a győzelmemben. De amikor az én nevemet hallottam eredményhirdetéskor elhangzani, hát az csodálatos érzés volt. Egész életemben emlékezni fogok arra a megható pillanatra. Egy hét múlva megnéztem a versenyről készült videofelvételt, miközben újra meg újra átéltem azt a felemelő pillanatot, és egyfolytában csak mosolyogtam, mert még mindig nem akartam elhinni, hogy mindez velem történt meg - eleveníti fel a felejthetetlen élményeket Leijla.
* Beavatnál a terveidbe?
- Először is a középiskolát szeretném befejezni, majd egyetemre iratkozni. A verseny fődíjaként ugyanis négy évre szóló ösztöndíjat nyertem az újvidéki egyetem valamelyik karára. A legfontosabb számomra, hogy a tanulmányaimat befejezzem, csak utána szentelek majd esetleg több időt a divatbemutatónak.
* Bizonyára forgolódnak körülötted a fiúk...
- Jelenleg foglalt vagyok, van egy édes barátom, akit nagyon szeretek, ezért hát más fiúk nem érdekelnek.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..