home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Lehetőségek Tábora
Kónya-Kovács Otília
2016.08.15.
LXXI. évf. 32. szám
Lehetőségek Tábora

Nagybecskereken a Boldogasszony Iskolanővérek vezette leánykollégium július folyamán néhány napra benépesült, persze nem bennlakó diákokkal, hanem a Lehetőségek Táborának részvevőivel.

Cecília nővér elmondta, izgalmas tevékenységekben volt részük a gyerekeknek: bográcsban főztek, konyhában tüsténkedtek, de persze éneklésre és kézműves-foglalkozásra is bőven volt idő. A kézügyességet fejlesztve például kis ajándékokat készítettek, melyeket díszesen becsomagoltak. A néhány napos együttlét nagyon jó hangulatban telt el. A tizennégy lány közül többen besegítőként voltak jelen.

Az iskolanővérek régóta megszervezik a Lehetőségek Táborát — ennek mintájára kezdeményezte Cecília nővér, amikor visszajött Nagybecskerekre. Hozzá csatlakozott rendtársa, Kornélia nővér is, aki ugyanolyan szeretettel foglalkozik a lányokkal. Sok mindent szeretnének megtanítani a lányoknak, a lelki, szellemi mellett házias tevékenységet is beleszőttek a mindennapokba. Mint Cecília nővér fogalmazott, arra törekedtek, hogy a jó dolgokat szerettessék meg velük. Természetesen az idén is volt kirándulás, Écskára mentek el, ahol megnézték a kastélyt, továbbá hajókázni is voltak, a Császár-tóra is kilátogattak, ahol a természettel ismerkedtek, közben sokat játszottak, beszélgettek. A legfiatalabb kislányok nyolcévesek voltak, de egészen a középiskoláig szinte minden korosztályt képviseltek néhányan. Jól összerázódott a csapat, hiszen az idősebbek felügyeltek a fiatalabbakra, ezért a nővérek feladata is könnyebb volt, hiszen mindenben kisegítették egymást. Cára Edit a kezdetektől jelen van, besegít a tábor munkájába, az idén pedig Đurić Valentina és anyukája is csatlakozott, akik ugyancsak kivették részüket mindenből, és azt is meg kell említeni, hogy a kollégiumban dolgozó személyzet is segítőkészségéről tett tanúbizonyságot.

A helybeli lánykákon kívül Nagykikindáról, Ürményházáról, Szentmihályról, Csókáról, Zentáról és Szabadkáról is érkeztek táborlakók.

Voltak visszajáró lányok, akik az előző évek tapasztalatai alapján biztosan nem hagyták volna ki ezt a „lehetőséget”, a részvételt a Lehetőségek Táborában. Minden évben van valamilyen újdonság is, amely gazdagítja a fiatal lányok tudását. Ottjártunkkor is éppen főtt az ínycsiklandó húsleves, a hamuban ott lapult a fóliába burkolt burgonya, a konyhában pedig kozáksapka készült — többen is ott serénykedtek, krémet kavartak vagy a tésztát készítették elő a finom süteményhez. A lányok élményekben gazdag napokat töltöttek a nagybecskereki Lehetőségek Táborában.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..