home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Lehet teraszozni Magyarországon
Pannon RTV
2021.04.26.
LXXVI. évf. 16. szám
Lehet teraszozni Magyarországon

Megnyitottak a vendéglátóhelyek teraszai Magyarországon. Az idő is kedvezett a hétvégén azoknak, akik egy kerthelyiségben szerették volna elfogyasztani a kávéjukat vagy az ebédjüket, és sokan kihasználták a lehetőséget.

A hónapok óta zárva tartó helyek annak köszönhetően nyithattak meg, hogy elérte a 3,5 milliót a beoltottak száma az országban. A rendelkezés értelmében reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva a teraszok, az ott tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselniük, de a felszolgálóknak igen. Emellett pedig az esti kijárási tilalom kezdete 23 órára módosult

Magyarországon november óta csak elvitelre kérhettek ételt és italt a vendégek a vendéglátóhelyeken. A vendéglátósok felkészültek a nyitásra. Az elmúlt időszak nem volt könnyű a számukra, így természetesen örülnek annak, hogy újra helyben is kiszolgálhatják az érdeklődőket, akikből már az első pár órában sem volt hiány.

Továbbra is javában zajlik a vakcina felvétele Magyarországon, ezen a héten tömeges oltásra készülnek. Orbán Viktor magyar miniszterelnök bejelentette a 4 millió beoltott után várható újraindítási lépéseket is: megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk. Lehetnek színházi előadások, tánc- és zeneművészeti események, sportrendezvények, működhetnek az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, illetve az éttermek belső helyiségei is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..