home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
„Legyen minden napod karácsony”
Tóth Lívia
2022.12.12.
LXXVII. évf. 49. szám
„Legyen minden napod karácsony”

„Egyetlen parancs van, a többi csak tanács:

igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.

Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás:

Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.”
 (Weöres Sándor)

Advent harmadik vasárnapján, örömvasárnapon, jótékonysági koncertet tartottak Zentán a Jézus Szíve templomban. Az eseményre, amelyet immár tizenegyedik alkalommal szerveztek meg, ezúttal is sokan voltak kíváncsiak.

A rendezvényen minden évben pénzadományt gyűjtenek, amelyet különböző célokra fordítanak. Az idén a katolikus egyház segélyszervezetét, a Caritas zentai szervezetét támogathatták a jelenlévők. A befolyt összegből a rászoruló gyermekek és a sérült fiatalok karácsonyát kívánják szebbé tenni.

–Advent idején talán fokozottabban figyelünk a szegény sorsúakra. A kihelyezett perselybe tett önkéntes adományokból azoknak a gyermekeknek szeretnénk karácsonyi ajándékot vásárolni, akik az iskolában a népkonyháról az ingyen egytálételt kapják. Emellett a Kéz a kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezet védenceinek is igyekszünk örömet szerezni karácsonyra – nyilatkozta Nagy József, plébános, a Caritas zentai szervezetének vezetője.

A színvonalas műsorban énekkel és zenével mutatkozott be a Retrosong énekegyüttes, a Musica Sacra énekkar – mindkét formáció néhány tagja szólóénekkel is a közönség elé állt –, Ivković Noémi és Katona Noémi, valamint  Ivković Vivien csellista. A Mécsvirág együttes két tagja, Verebes Krnács Erika és Zsoldos Ervin karácsonyi összeállítással kedveskedett az egybegyűlteknek, a felsőhelyi Gombos Lara a tőle megszokott ügyességgel mesét mondott. Az est meghívott vendége a temerini Juventus énekkar volt.  Előadásukban hangzott el Pintér Béla Csoda vár című szerzeménye, amellyel áldott, békés ünnepet kívántak mindenkinek:

„Legyen minden napod karácsony!
Szívemből ezt kívánom.

Szeretet, hit és remény erőt ad neked ne félj.
Csoda vár karácsony éjjelén!”

Fényképezte: Tóth Lívia

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..