home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Legyél a Cimborám!
2016.10.26.
LXXI. évf. 43. szám
Legyél a Cimborám!

Korhecz Imola és a Cimbora Együttes interaktív vers- és mesekoncertjei itthon

Korhecz Imola, a Budapest közelében élő, szabadkai származású előadóművész, Radnóti-díjas versmondó novemberben több vajdasági helyszínen is bemutatja Legyél a Cimborám! című lemezét, melyet a Cimbora Együttessel készített ez év tavaszán. A lemezen versek, mesék, dalok szerepelnek olyan magyar klasszikus szerzőktől, mint Móricz Zsigmond, Nemes Nagy Ágnes, Petőfi Sándor, Szabó Lőrinc és Weöres Sándor, valamint most élő költőktől, mint Kányádi Sándor, Kovács András Ferenc és Varró Dániel.

A közönséget megmozgató, megénekeltető, divatos szóval interaktív koncertek elsősorban az óvodásoknak és a kisiskolásoknak szólnak, de az előadók a szülőket is örömmel várják, az ő figyelmükbe is szeretettel ajánlják a lemez anyagát. A cél, hogy a gyerekek minél előbb megszeressék a költészetet, és felfedezzék a benne rejlő játék végtelen lehetőségét, azt, hogy a művészetek által is lehet barátokat — cimborákat találni!

Imola szavait idézve: „Hiszek abban, hogy mindnyájunk lelkében ott rejtőzik apró önmaga, s amennyiben az előadóművész médium, úgy szívügyemnek tekintem életre kelteni a lelkünkben megbúvó gyermeket, s ebben a művészetek: költészet, zene, ritmus, játék, dallam és tánc segítenek.”

A novemberi lemezbemutatók helyszínei:

2016. november 4.(péntek):
11.00 — Kishegyes (Színházterem)
16.00 — Topolya (Művelődési Ház)

2016. november 5. (szombat):
11.00 — Szabadka (Gyermekszínház)
15.00 — Bácsfeketehegy (Kultúrotthon)

Közreműködnek a Cimbora Együttes tagjai: Juhász Csaba — gitár, Veér Bertalan — hegedű, Podhorányi Zsolt — billentyű és Schneider Szilveszter — ütőhangszerek.

,,Ez a CD a legnemesebb anyagból, az irodalom gyöngyszemeiből épül fel, szeretnivaló és megjegyezhető hangsúlyokkal mondja, ritmizálja, énekli Korhecz Imola a verseket. Olyan dalok ezek, amiket érdemes nap mint nap meghallgatni, utána énekelni. Jó hangulatot, kellemes érzést, barátságos légkört teremtenek, és ebbe belevonják a hallgatóikat is” — írja Takács Vera rendező. 

A lemez a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet kiadásában jelent meg. 
Helyfoglalás/bővebb információ a helyi szervezőknél!

Szeretettel várnak minden érdeklődőt! 

A vajdasági lemezbemutató koncertek májusban folytatódnak!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..