home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Legügyesebb helyesíróink
(K. K. GY.)
2023.06.06.
LXXVIII. évf. 22. szám
Legügyesebb helyesíróink

A XXVI. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny döntőjét május 20-án tartották meg Budapesten a Magyar Nyelvtudományi Társaság és a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara szervezésében. A budapesti versenyen az anyaország és a határon túli magyarlakta területek felső tagozatos tanulói vettek részt.


Vajdaságiak a verseny előtt

Az anyanyelvápolás célja az anyanyelv értékeinek megőrzése, az anyanyelv iránti szeretet erősítése, a tehetséggondozás, a helyesírási készség fejlesztése és a helyesírási ismeretek bővítése. A megmérettetésen a felkészítő tanároknak szakmai előadásokat is szerveztek. A verseny első fordulójába több mint 10 000 fiatal nevezett be.

Vajdaságot 7 általános iskolás tanuló képviselte ezen a megmérettetésen, a diákok két forduló után szereztek jogot a budapesti döntőben való részvételre. A zsűri tagjai neves magyarországi egyetemi tanárok és nyelvészek voltak.


Oklevéllel Bilicki Renáta és Nagy Majlát Ágota tanárnők társaságában

A Simonyi Zsigmond helyesírási verseny vajdasági tartományi válogatóját Kormányos Katona Gyöngyi Simonyi Zsigmond-érmes pedagógus segítette a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola és a Magyar Nemzeti Tanács háttértámogatásával.

A vajdasági kisdiákok közül a versenyen jelen volt: Faragó Luca, Oromhegyes, Arany János Általános Iskola (felkészítő: Vas Sarolta), Gombár Réka, Temerin, Kókai Imre Általános Iskola (felkészítő: Nemes Ildikó), Posztós Amanda és Bővíz Zsóka, Zenta, Thurzó Lajos Általános Iskola (felkészítő: Bilicki Renáta), Gyantár Anna, Topolya, Csáki Lajos Általános Iskola (felkészítő: Nagy Majlát Ágota), Remete Réka, Zenta, Petőfi Sándor Általános Iskola (felkészítő: P. Surányi Emese) és Dékány Dávid, Szabadka, Széchenyi István Általános Iskola (felkészítő: Kószó Vlahovity Annamária).

A Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási versenyen Arany Oklevéllel tüntették ki Bilicki Renáta zentai (Thurzó Lajos Általános Iskola) és Nagy Majlát Ágota topolyai (Csáki Lajos Általános Iskola) magyar nyelv és irodalom szakos tanárokat az elmúlt időszakban felmutatott eredményes felkészítő munkájukért.

Minden diák és felkészítő tanár könyvjutalmat és oklevelet kapott.


Hunyadi-szobor a háttérben

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..