home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Legószettek az MNT ajándékaként
Pannon RTV
2023.06.28.
LXXVIII. évf. 26. szám
Legószettek az MNT ajándékaként

Legószetteket ajándékozott a Magyar Nemzeti Tanács a WRO robotikai verseny vajdasági magyar csapatainak. A verseny szerbiai döntőjét májusban tartották Szabadkán, az első helyezettek novemberben Panamában, a második és harmadik helyen végzettek pedig szeptemberben Dániában mutathatják be tudásukat. A szettek ünnepélyes átadója a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon volt, amely a verseny társszervezője.

A magyar fiatalokat kifejezetten érdekli a robotika, ugyanis az idei nemzeti versenyen részt vevő 82 csapat mintegy kétharmada vajdasági magyar volt. A Dániába kijutó 9-ből, 8 vajdasági magyar csapat, a Panamába utazó három csapat minden tagja vajdasági magyar fiatal. A versenyt a Magyar Nemzeti Tanács támogatja.

Fremond Árpád, az MNT elnöke kiemelte, a Magyar Nemzeti Tanács évek óta támogatja a csapatok világversenyekre való kijutását, és továbbra is segítik ezt a programot.

Az ajándékok átadóján tanácskozásra is tartottak, ahol a résztvevők és felkészítő tanáraik a versennyel kapcsolatos észrevételeiket, tapasztalataikat osztották meg egymással.

A májusban megtartott versenyről ITT olvashatnak.

Fényképezte: Pannon RTV

Kapcsolódó cikkek
Szabadkai Napló
WRO robotikai verseny
Kovács Laura
2023.05.25.
LXXVIII. évf. 21. szám
Szerbiában negyedik alkalommal szervezték meg a World Robot Olympiad (WRO) szerbiai döntőjét, melyen az á…
Bővebben
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..