home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Leaszfaltozták Szabadkán a Virágos utcát
Kartali Róbert
2024.05.08.
LXXIX. évf. 19. szám
Leaszfaltozták Szabadkán a Virágos utcát

Új aszfaltburkolatot kapott a szabadkai Kisradanovác helyi közösségben a Virágos utca. A munkálatokat szerdán dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke, a párt szabadkai listavezetője is megtekintette.

— A Kisradanovác helyi közösség talán a legfejlettebbek közé tartozik a város területén, legalábbis ha a Zorka vagy a Peščara helyi közösségekkel kerül összehasonlításra — mutatott rá dr. Pásztor Bálint. A VMSZ elnöke azt is kiemelte, hogy az itt élő polgárok is megérdemlik, hogy minél jobb körülmények között élhessenek. — Éppen ezért bővítettük az úthálózatot, aszfaltoztuk az utcákat ebben a helyi közösségben is. Többek között a Virágos utcában, a Đevđelija utca egy részén, illetve az Oromi és a Samobor utcában történtek ilyen beruházások ebben a mandátumban. Azon leszünk a jövőben is, hogy egyenrangúan fejlesszük a helyi közösségeket, és az úthálózat bővítésére is jusson pénz a városi költségvetésből, ahogyan ebben a mandátumban is ez történt — tette hozzá a VMSZ szabadkai listavezetője.

A Virágos utca sokáig sáros volt, az utca lakosai próbálgatták rendben tartani, de sohasem volt tökéletes, eső után mindig tele volt vízzel és sárral, ilyenkor nehéz volt innen kijárni. Máskor meg nagyon poros volt — mondta el Ótott István, aki már negyvennyolc éve lakik ebben az utcában.

— Most kaptunk egy nagyon jó utat, figyeltem a munkálatokat, és úgy láttam, mindent jól megcsináltak.

Hozzátette, hogy az utca lakosai meg vannak elégedve. Ótott Irén az utca lakosainak nevében megköszönte az új aszfaltburkolatot.

— Örülünk az utcának, és nagyon szépen köszönjük mindazoknak, akik ebben közreműködtek, különösen Tripolszki Tímeának.

— Kisradanovác helyi közössége valóban a legfejlettebbek közé tartozik Szabadka város területén, de itt is mindig akadnak kisebb-nagyobb problémák, amelyeket szanálni és orvosolni kell. Ezen dolgozunk folyamatosan, és köszönhetően annak, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség része a város vezetőségének, erre lehetőségünk is van, remélhetőleg, ez a jövőben is így marad — mondta Tripolszki Tímea. A helyi közösség tanácselnöke továbbá azt is elmondta, hogy Kisradanovác területén az aszfaltozások mellett fel lettek újítva a sportpályák, felújult egy játszótér, egy másik pedig szintén meg fog újulni hamarosan, valamint a Tesla-telepi piacnál kiépítettek egy parkolót, mely elősegíti a piac megközelíthetőségét. Tripolszki Tímea arról is beszélt, hogy a helyi közösség épületében is folyamatosan zajlik az élet, a nyugdíjasok kártyapartikat, teadélutánokat tartanak, valamint minden évben megrendezik a Chili Fesztet, mely az idén negyedik alkalommal várja majd a látogatókat.

Fényképezte: Kartali Róbert

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..