home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Le a kalappal Király Viktor és Majka előtt!
Zvekán Péter
2019.02.28.
LXXIV. évf. 8. szám
Le a kalappal Király Viktor és Majka előtt!

A zenei szerkesztői munkámból adódóan folyamatosan követnem kell például a magyarországi zenei szcénát is, melynek — valljuk be — voltak sötét korszakai.

Aztán beköszöntött a tehetségkutató versenyek kora, és bármi is legyen a véleményünk ezekről a műsorokról, mindent megváltoztattak. Rengeteg olyan előadó érvényesült, aki talán sosem kapott volna esélyt, pedig igazán megérdemelte volna. Gondolok itt olyanokra, mint Caramel, Rúzsa Magdi vagy Király Viktor. Majka egy más történet, hiszen őt a Való Világból ismerjük, viszont most nem ez a lényeg, hanem az, hogy Viktor és Majka pályája miért is számít kiemelkedőnek az anyaországban.

Kezdjük Majkával. Ő úgy döntött, hogy rappelni kezd Magyarországon. Ezzel azóta is sokan próbálkoznak, de csak kevesen járnak sikerrel. A piac annyira üres — már ami a minőségi rapet illeti —, hogy még azok is tudnak érvényesülni, akik valóban kritikán alul teljesítenek. Itt engedjenek meg egy személyes véleményt, mellyel a mai tinik nyilván nem fognak egyetérteni. Mindennap hallgatom, hogy ki milyen dalt adott ki, mik az újdonságok. Egy előadópáros, név szerint Rico és Miss Mood szinte sorozatban gyártja a számokat. Miss Mood énekesnővel nincs is semmi baj, nála minden a helyén van. De Rico? Ezt meg kell hallgatni, mert szerintem ilyen típusú rap nincs is. Egyszerűen nem volna szabad éterbe engedni. Kész felüdülés utána meghallgatni Majkát.
 


Király Viktort sem kell külön bemutatni, hiszen világszínvonalon énekel. Majkával pedig már nem egyszer dolgozott együtt, például a Füttyös című dalban, mely simán lehetne egy amerikai szuperprodukció is. A fiúk viszont most még magukon is túltettek azzal, hogy megalkották a Filter című vadonatúj, erősen slágergyanús dalukat. Zenéjét Király Viktor, Závodi Marcell és Ash Hicklin szerezte, a szöveget pedig Hajós András írta. Az új felvétel modern köntösbe bújtatva mondja el a mai kapcsolatok problematikáját, ami 2019-ben ebben a formában telitalálat. A végeredmény annyira jó lett, hogy csak nehezen lehet benne hibát találni. Jó a beat, a szőnyeg, a dallam, egyszerűen minden a helyén van, még a masterelés is. Olyannyira, hogy érdemes minőségi fülesen meghallgatni, mert ennyire precíz keverést ritkán hallni — még a „nagyoktól” is.

Persze nem mindenki elemzi ennyire elmélyülten az újonnan megjelenő számokat, mint én, viszont a Filter nagyon tutira sikeredett. A vadiúj dal egy klipet is kapott, mely egy lyricféle, animációs, arcokkal teli egyveleg lett. Még ez is jó lett. A Filtert az első öt nap alatt csaknem 400 000-en tekintették meg a YouTube-on. Én csak annyit fűzök hozzá, hogy le a kalappal!  

Nyitókép: Cdn.nwmgroups.hu és Life.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..