home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Látogatás Temerinben
Tóth Tibor
2023.11.15.
LXXVIII. évf. 46. szám
Látogatás Temerinben

Tegnap Temerinbe látogatott a VMSZ küldöttsége, dr. Pásztor Bálint megbízott elnökkel az élen. A politikusok először Csernák Diana torta- és aprósütemény-készítő műhelyében jártak, melyhez a hűtőt, a sütőt és a mosogatót a Prosperitati Alapítvány pályázatán nyerte a vállalkozó, majd meglátogatták a Detki családot, Detki Dánielt és Detki Kókai Anikót, akik házat vásároltak az alapítványnak köszönhetően. A látogatás a színültig megtelt ifjúsági otthonban ért véget, ahol elsőként Sziveri Béla, a VMSZ temerini községi szervezetének elnöke köszöntötte a megjelenteket, arra biztatva a temerini magyarságot, hogy december 17-én járuljon az urnákhoz, és a 6-os szám bekarikázásával szavazzon a Vajdasági Magyar Szövetség listájára.

Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke elmondta, hogy ebben a nehéz helyzetben egységre, összefogásra, összekapaszkodásra van szükség.

— Járjuk a terepet, beszámolunk az embereknek arról, mit valósítottunk meg az elmúlt időszakban, és arra kérjük őket, hogy december 17-én is tüntessenek ki bennünket bizalmukkal. Nagyon fontos, hogy ebben a nehéz időszakban bizonyítást nyerjen, hogy a vajdasági magyar közösség egységes, és a választásokon is egységesen felsorakozik a VMSZ mögé, hiszen erős magyar érdekképviselet nélkül nem tudjuk a közösség szempontjából lényeges ügyeket előremozdítani. Legyen szó akár a kis létszámú osztályokról, különböző infrastrukturális és egyéb fejlesztési beruházásokról, mezőgazdaságról vagy más, az identitás megőrzése szempontjából fontos kérdésekről. A politikában az erőt és a támogatottságot mandátumokban mérik. Összegyűjthettük mi a választásokon való részvételhez szükséges aláírásokat egy nap alatt, ha ez december 17-én a szavazatszámot illetően nem mutatkozik meg. Komoly programmal rendelkezünk, eredménylistát tudunk felmutatni, célokat határoztunk meg. Aktivistáink házról házra járnak, és elmondják a polgároknak, ha a VMSZ meggyengülne, akkor a magyar jövő esélye gyengülne meg Vajdaságban. Arra kérem önöket, hogy mutassunk egységet, mutassuk meg a vajdasági magyar közösség erejét, és próbáljuk meggyőzni azokat, akik itthon képzelik el jövőjüket, akik számára Vajdaságban fontos a magyar jövő, és akik támogatták, méltányolták Pásztor István munkáját, hogy december 17-én a 6-os szám bekarikázásával szavazzanak a VMSZ Elnökünkért, Közösségünkért, a Jövőnkért listájára— mondta Pásztor Bálint.

Az eseményről bővebben következő számunkban olvashatnak.

Fényképezte: Tóth Tibor

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..