home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Lassan három hete tart Páger Anita rehabilitációja
KÖNYA KOVÁCS Otília
2023.10.28.
LXXVIII. évf. 43. szám
Lassan három hete tart Páger Anita rehabilitációja

A muzslyai Páger Anita október elején utazott el Thaiföldre, ahol néhány nap után megműtötték, és most már javában zajlik a rehabilitációs folyamata. A fiatal lány gyógyulásáért sokan összefogtak, Vajdaság-szerte számos akciót tartottak, amelyek mind azt szolgálták, hogy minél előbb megtörténjen a műtét. Anita leírta, hangos üzenetben elmondta, hol tart most a gyógyulás útján.

„Több mint két hete annak, hogy megtörtént a műtét, a stimulátor segítségével megkezdődött a mozgások feltérképezése, amely a gerincvelői pályarendszerek aktiválásával segít az alsó végtagok akaratlagos izomaktivitásának kiváltásában, így hozzájárulva az állás, járás és egyéb hétköznapi funkcionális mozgásminták kivitelezéséhez. A rehabilitáció és a „mapping” (feltérképezés, munkaterv kidolgozása) is egy hosszú folyamat első szakaszában áll.

A nap úgy indul, hogy 6 órakor kelek. Miután a klinikára érkeztünk, elkezdődik az úgynevezett mapping, amely nagyjából napi négy órát vesz igénybe, majd utána még egy óra levezető torna. Köztes pihenőkkel és ebédszünettel igazán könnyen megbirkózom a kihívásokkal. Időnként hétvégén is zajlanak terápiás foglalkozások, de jut idő a pihenésre és az izmok regenerációjára is. Egy szuper csapat dolgozik velem, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a legtöbbet hozzák ki belőlem. Óriási terhelés ez most a testemnek, amit eddig még nagyon jól visel, az őssejt-terápiának hála már most javulást tapasztalok a szenzoros rendszerben, viszont ahhoz, hogy teljesen ki tudja fejteni a hatását és beépüljön, legalább fél év kell. Közel három hét után mondhatom, hogy jelentős változásokat tapasztalok a motorikus részen, amikor a stimulátor be van kapcsolva, viszont még nagyon az elején járunk, és látom, hogy még rengeteg munka vár rám a jövőben ahhoz, hogy a legtöbbet hozzam ki a testem fizikai képességéből, hogy minél önállóbb tudjak lenni, ami már most érezhető, biztos, hogy a stimulátor felgyorsítja majd ezt a folyamatot.

Miután végeztünk az előírt terápiás órákkal, egy kis pihenés után, amennyiben energiánk engedi, kisebb programokat szervezünk, hogy a város és a földrészt kulturális szemszögből is megismerjük. Az emberek végtelenül segítőkészek és kedvesek, nem csak a klinikán, bárhol a városban is, nem hiába emlegetik Thaiföldet a mosoly országaként. Végtelenül hálás vagyok azért, hogy itt lehetek és esélyt kaptam arra, hogy felépülésem a világ jelenleg legfejlettebb technológiája segítségével egyedi módon történjen, ezek mellett rengeteg tapasztalatot és új élményekkel is gazdagodok” – írta üzenetében Páger Anita.

Talán ide kívánkozik az a tény is, hogy Páger Anita rehabilitációja mintegy két évig is eltarthat, és az ehhez szükséges összeg még nem gyűlt össze, a végösszeghez 18 százalék hiányzik. A segítőkész, jóakaratú emberek egy-egy sms-sel is hozzájárulhatnak Páger Anita gyógyulásához, ha a 3030-as számra elküldik a 1425-ös kódot.

 

Kapcsolódó cikkek
Bánáti Újság
Páger Anita október elején utazik Thaiföldre
2023.09.15.
LXXVIII. évf. 37. szám
Felröppent a nagyon jó hír, hogy megvan a muzslyai Páger Anita műtétjére szükséges összeg. Ezt maga a fia…
Bővebben
Közlemény
Összegyűlt a pénz Páger Anita műtétjére
2023.09.01.
LXXVIII. évf. 35. szám
Páger Anita Facebook-bejegyzésében közölte, összegyűlt a pénz a műtétjére.  A további rehabilitációhoz sz…
Bővebben
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..