home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Lassan feledésbe merülő foglalkozások felelevenítése
(T. T.)
2015.09.20.
LXX. évf. 37. szám
Lassan feledésbe merülő foglalkozások felelevenítése

A királyhalmi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szakcsoportjai rendszeresen hallatnak magukról. A legutóbbi esemény a három éve megalakult Tulipán kézművescsoporthoz kapcsolódik, javában folyik ugyanis az általa szervezett hagyományőrző kézművestábor a helyi Faluházban.

Az ötnapos, három hétre szétosztott, első ízben megrendezett táborban átlagban harminc helyi és környékbeli általános iskolás vesz részt a kézműves-foglalkozásokon, ezzel is ápolva hagyományainkat. A szorgalmas munkákról karcsatok, táskák, szőnyegek tanúskodnak, melyek a Faluház folyosóját díszítik. Az első héten Lévai Zsófia irányításával nemezeléssel, ottjártunkkor Erdélyi Olívia felügyeletével hímzéssel, Süli Lídia segítségével pergamencsipkézéssel ismerkedtek a gyerekek, szombaton pedig egy kiállítás keretében mutatják be, mit is tanultak meg az öt nap során. Erdélyi Olívia, a kézimunkacsoport vezetője, a tábor szervezője elmondta, hogy a tábor célja a lassacskán már feledésbe merülő tevékenységek felelevenítése, illetve megismertetése a fiatal nemzedékkel. A csoport kevés versenyen vesz részt, a ritka alkalmak egyikén viszont Dobó Dorka különdíjat nyert a pergamencsipke alkotásával. A szervezők jövőre is szeretnék megrendezni a tábort, ám ezúttal a nyár folyamán, így akár öt egymást követő napon folyhatna a munka. Az idei tábor a szabadkai önkormányzat támogatásával jött létre. A felvételek a helyszínen készültek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..