home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Lapoztunk
Tomek Viktor
2013.08.21.
LXVIII. évf. 34. szám
Lapoztunk

Nem fedné teljes mértékben az igazságot, ha azt állítanám, hogy ez a lap, amit a kedves Olvasó most a kezében tart, könnyű munka eredménye. Több hét, több hónap kitartó tevékenységének a termékét lapozhatjuk most. Igazi tűzpróba volt ez, hiszen több éves Csipkerózsika-álomból kellett felébrednünk, ám szerencsére ,,vettük a lapot’’, és „lapoztunk”, felismertük, hogy alkalmazkodnunk kell a változó olvasói igényekhez.

Alkalmazkodnunk kell, még akkor is, ha nem vagyunk teljes mértékben kiszolgáltatva a mindenkori piacnak. Persze kényelmesebb lett volna ülni a babérjainkon, és semmit nem tenni. Az elmúlt néhány hónap eseményei igencsak ösztönzően hatottak. Bátorító volt abból a szempontból is, hogy csaknem 9 százalékkal nőtt a lap olvasottsága, az újság példányszáma. Az Olvasó méltányolta a ,,kísérletezés’’-eket, amelyekkel próbálkoztunk.
Minden változtatás a felismerésnél kezdődik, és most sem történt másképpen: felismertük, hogy a több évtizeddel ezelőtti igényeket tükröző hetilap megérett a frissítésre. Az újságot a XXI. század igényeinek megfelelően kellett modern médiatermékké alakítanunk.

Megújultunk. Csaknem másfél éve készültünk erre a napra. Sokat vitatkoztunk, beszélgettünk a Hét Nap új arculatáról, s — mint ahogyan a politikáról vagy a fociról — mindenkinek megvolt a saját elképzelése. A fő irányt kellett megtalálnunk. Sokat beszélgettünk a külcsínről, azonban egy valamiben mindenki egyetértett: arculatot váltunk, de azt a közszolgálati jelleg megőrzésével hajtjuk végre, és továbbra is a vajdasági magyarságot kívánjuk szolgálni. Új köntösű hetilapunk a vajdasági magyar ember médiafogyasztási szokásainak megfelelő formában ad hírt térségünk legfontosabb eseményeiről, de a jövőben sem maradnak ki lapunkból az interjúk, riportok, vélemények és a szórakoztató jellegű magazin sem. Színesek vagyunk, áttekinthetőbbek, és azt gondolom, hogy amit a szerkesztőség berkeiben megalkottunk, sok tekintetben megfelel a modern médiatrendeknek. Lapoztunk, abban a reményben, hogy az Olvasó továbbra is velünk együtt lapozza a Hét Napot.

Meggyőződésem, hogy a sajtó fontos nemzeti öntudaterősítő, közösségfenntartó és érdekérvényesítő tényező, ezért a Hét Nap továbbra is partnere lesz minden olyan kezdeményezésnek, programnak, amely a vajdasági magyarságot szolgálja.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..