home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Lángoskülönlegességek Szabadkán
Kartali Róbert
2024.02.28.
LXXIX. évf. 9. szám
Lángoskülönlegességek Szabadkán

Állandó helyre költözött a Huszár-lángos, így már nem csupán egy-egy fesztivál vagy kirakodóvásár alkalmával lehet lángoskülönlegességeket vásárolni Szabadkán. A Strossmayer utca elején, a Sárgaházzal szemben munkanapokon és szombaton reggel 8-tól este 10 óráig várják az éhes vásárlókat.

A szabadkai Huszár Krisztián és Búzás Zsuzsanna 2021 szeptemberében vágott bele a lángosárusításba. Azóta bárhol is állították fel konyhájukat, az általuk készített lángosok nagy népszerűségnek örvendtek, és óriási sorokban várakoztak rájuk az emberek. Standjuk azóta számos rendezvényen szinte mindig jelen van, rengeteg felkérést kaptak, hogy vegyenek részt különféle magyarországi és szerbiai eseményeken.

— A szabadkai vásárlók egyre gyakrabban kérték, hogy nyissunk állandó üzletet a városban, hogy bármikor lehessen Huszár-féle lángost vásárolni — avatott be Huszár Krisztián, aki elmondta, tizennyolc ízesítésű lángos közül lehet náluk választani, az új helyen ugyanis további négy lángoskülönlegességgel bővítették kínálatukat. — Újdonság a görög dzadzíkis lángos feta sajttal, valamint a Huszár-féle vajdasági mix lángos, melyen van füstölt szalonna, füstölt kolbász és füstölt nyakkaraj, valamint tejföl és sajt, illetve más fűszerek. Van bolognai mártással ízesített lángos is, melyre egyebek között még cherry paradicsom és sajt is kerül. A negyedik újdonság pedig a lángospanzerotti, mely úgy készül, hogy a töltelékkel bélelt lángost félbehajtva betesszük egy kicsit a szendvicssütőbe, hogy megolvadjon benne a sajt. Van egyébként teljes kiőrlésű lisztből készült is, mely nem annyira népszerű, mint a fehér lisztes változat, de ezt is közkívánatra kezdtük el forgalmazni. A legnépszerűbb és a legkelendőbb továbbra is a sós-fokhagymás-tejfölös-sajtos, majd a hagyományos sós és a sós-fokhagymás. A lángoson kívül pedig különféle hideg italokat és kávékülönlegességeket is kínálunk.

A jó lángos titka, hogy nem egyszerű kenyértésztából készül, más hozzávalók is kerülnek bele, ezért a tészta előállítása költségesebb, de ennek köszönhetően a kisült lángos kívül roppanós, belül pedig foszlós lesz, sütés közben pedig nem issza magát tele olajjal. A tulajdonos azt is elmondta még, hogy noha állandó üzletet nyitottak a belvárosban, minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy a jövőben is állandó szereplői legyenek a fesztiváloknak és a vásároknak, így ezeken a helyszíneken továbbra is megtalálhatóak lesznek.


Szalai Attila felvétele

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..