home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
„Lángos csillag állt felettünk”
Bíró Tímea
2018.01.09.
LXXIII. évf. 1. szám
„Lángos csillag állt felettünk”

A Csáth Géza Művészetbaráti Kör ezzel a címmel tartott rendkívül színes karácsonyi-újévi műsort, melyen minden generáció képviselte a művészetet.

Az estet Horváth Emma nyugalmazott tanárnő állította össze.

December 28-án este fonott kalács illata töltötte be a városi könyvtár emeleti olvasótermét. A nagyszámú közönséget elsőként Lőrinc Zsuzsanna köszöntötte, aki elmondta, hogy mennyire szerencsés az együttműködés a közönség és a kör között, hiszen a fiatal szavalók a nézők szeme láttára nőnek fel, illetve lesznek érett előadóművészek, a közönség pedig számos program közül válogathat az év folyamán. Hangsúlyozta az adományozás fontosságát és szükségességét, melyet feladatnak is tekint.

Ezután ft. Szakály József atya mondta el ünnepi beszédét, melyben a betlehemi csillag fényességét és erejét emelte ki, majd felhívta a figyelmet arra, hogy ne csak néhány napig tartson az emberekben a meghittség, a szeretet ünnepe.


A Regenbogen vegyes kar (a szerző felvételei)


Horváth-Militicsi Kinga és Viola

Kiss Miskolci Diána vezénylésével és Máté Krisztina zongorakíséretével a német nyelvű Regenbogen vegyes kar dalai varázsoltak karácsonyi hangulatot a jelenlevők köré. A kórusnak köszönhetően német és magyar nyelven is elhangzott a karácsony egyik legismertebb dallama, a Csendes éj.

Némedi Imre gyönyörű előadásában Ady Endre Karácsony című versét élvezhette a publikum. Úgy gondolom, a verssorok hallatán mindenki mélyen magába nézett. Az est legkisebbjei a Horváth-Militicsi testvérek voltak. Kinga és Viola József Attila Betlehemi királyok című versét szavalták el. Bencsik István kiemelkedő előadásmódjával Nagy László megrázó művét, a Karácsonyfás embert hozta el a nézőtéren ülőknek.

Az esten fellépett még Basity Gréta, Köteles Füleki Erzsébet, Radakov Amina, Szkocsovszki Dávid és Takács Margit. Kiss Miskolci Diána szólóban is megmutatta énektehetségét.

A programsorozatot a Regenbogen kórus zárta le három német nyelvű karácsonyi énekkel.

A közös meghajlás előtt a fellépők kiszólították Horváth Emma tanárnőt, akinek megköszönték a fáradságot nem ismerő munkáját, melyet egy ajándékcsomaggal jutalmaztak. A tanárnő külön hangsúlyozta, hogy nemcsak a diákok tanulnak tőle, hanem ő is tőlük. Elmondta, mekkora öröm látni és megtapasztalni a közönség szeretetét, hiszen nézők és hallgatók nélkül nem lenne értelme műsorokat szervezni. Az est végén a művészetbaráti kör tagjai illatos fonott kaláccsal vendégelték meg a jelenlevőket, illetve kívántak boldog új évet.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..