home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Lakossági fórum a Vasutas településen
(vas)
2014.03.11.
LXIX. évf. 11. szám

A Vajdasági Magyar Szövetség képviseletében Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Varga László köztársasági parlamenti képviselőjelölt a Vasutas település helyi közösségének épületében lakossági fórumon mutatta be pártja programját és céljait.

Maglai a választásokon való részvétel fontosságát hangsúlyozva elmondta, hogy ha a polgárok komolyan gondolják a jelenlegi helyzet megváltoztatását, akkor március 16-án cselekedniük kell.

— Gyökeres változásokra van szükség az élet minden területén, legyen szó az egészségügyről, az oktatásügyről, a szociális védelemről vagy a közbiztonságról. A VMSZ álláspontja szerint a rendkívüli választások után teljes, azaz négyéves mandátum előtt állunk, amelynek köszönhetően jelentős változásokra számíthatunk. Számunkra az a legelfogadhatóbb, ha a VMSZ képviselői is ott lesznek ezeknek a változásoknak, döntéseknek a meghozatalánál, hiszen ezáltal képviselhetik leginkább a polgárok érdekeit — jelentette ki a polgármester.

Az összejövetelen Varga László részletesen beszélt a Vállalkozásfejlesztési Alap tervéről és annak eddigi fogadtatásáról.

— A választási program minden pontjánál arra törekedtünk, hogy olyan elképzeléseket vessünk papírra, amelyekkel kapcsolatban meg vagyunk győződve róla, hogy előrébb tudunk lépni, és egy kicsit változtatni tudunk a jelenlegi, aktuális helyzeten. Tettük ezt lehetőségeink tudatában, hiszen bizonyos kérdések, gondok esetében nem arra törekedtünk, hogy úgy tüntessük fel a megoldásokat, hogy a későbbiekben azokat képesek vagyunk megvalósítani. Például a gazdaságfejlesztés terén tudjuk, hogy nem fogunk tízezernyi munkahelyet teremteni, reálisnak látjuk viszont egy gazdaságfejlesztési alap létrehozását, amelyből életképes magyar gazdaságfejlesztési támogatásokra nyílik majd lehetőség. Nagyon sok településen rosszabb, lesújtóbb a helyzet, mint amilyenre számítottunk, de azt tapasztaltuk, hogy számos helyen magasabb szintű a bizakodás a polgárok részéről. Vállalkozásfejlesztési programunkra azt a visszajelzést kaptuk, hogy erre már évtizedek óta szükség van, és az emberek várják — jelentette ki Varga.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..