home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Lakossági fórum Palicson
(T. T.)
2014.03.11.
LXIX. évf. 11. szám

Csütörtök este, a délutáni családlátogatások után a VMSZ lakossági fórumot tartott a palicsi helyi közösség nagytermében. Pásztor Bálint, a VMSZ parlamenti képviselőjelöltje ismertette a párt választási programját.

Az elmúlt hat évben a számunkra fontos helyi közösségeket nem fejlesztették, és csupán néhány hónappal azután, hogy újra magyar polgármestere van Szabadkának, megkezdődött az infrastruktúra fejlesztése a hat évig elhanyagolt helyi közösségekben. Ez már nem olyan világ, amelyben a helyi közösség vagy az önkormányzat önerőből meg tudja valósítani a fejlesztési elképzeléseket. Ezért fontos, hogy a VMSZ olyan erős és befolyásos párt legyen a következő négy évben önkormányzati szinten túlmenően tartományi és országos szinten is, hogy ki tudja küzdeni azt, hogy a köztársasági költségvetésből is érkezzenek pénzek a mi önkormányzatainkba. Mi ennek az országnak legalább olyan adófizető polgárai vagyunk, mint bárki más, sőt! Teljes joggal várjuk el, hogy az adóból ugyanannyi pénz jusson fejlesztésekre a mi önkormányzatainkba és a szórványba is, ahol magyarok élnek, mint amennyi az ország más területeire jut. Ehhez erős érdekképviseletre van szükség. Ezt csak úgy lehet elérni, ha legalább ugyanennyi küldött képviseli a vajdasági magyarságot, mint most — mondta a többi közt Pásztor Bálint.

Újhelyi Ákos, a VMSZ tartományi képviselője a programban szereplő területfejlesztési és gazdaságélénkítő stratégiáról szólt.

— Lényege, hogy a következő négy évben megpróbáljunk munkahelyeket létrehozni a vajdasági magyar településeken. Bárhova megyünk, mindenhol azzal szembesülünk, hogy az embereknek nincs miből megélniük, ezért a fiatalok közül és a középkorosztályból is sokan itthagyják ezt az országot, és külföldön éhbérért, rossz körülmények között vállalnak munkát. Ők Vajdaságban maradnának, ha elfogadható keresetük volna. Stratégiánk öt fő ágat tartalmaz: ide sorolható az infrastruktúra, a mezőgazdaság, a kereskedelem, a turizmus, valamint a kis– és a középvállalkozások támogatása.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..